Lavrov: Este timpul ca Rusia să-şi modernizeze arsenalul nuclear şi convenţional

Ministrul de Externe rus Sergei Lavrov
Ministrul de Externe rus Sergei Lavrov (VASILY MAXIMOV / AFP / Getty Images)

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat, duminică, că a venit timpul ca ţara sa să-şi modernizeze arsenalul nuclear şi convenţional, relatează New York Times.

”Nu cred că suntem la marginea unei noi curse a înarmării. Cel puţin Rusia nu va fi parte din ea. În cazul nostru, este numai faptul că a venit timpul să ne modernizăm arsenalele nucleare şi convenţionale”, a adăugat acesta.

În timp ce rubla a atins cea mai joasă cotă din istorie, băncile ruse sunt în criză de capital, iar profiturile obţinute de Rusia de pe urma tranzacţiilor cu petrol scad odată cu preţul acestuia, modernizarea armatei ar reprezenta o măsură care va adânci iremediabil problemele economiei ruse, care se află deja în pragul recesiunii.

Problemele ”serioase” ale economiei ruse au fost subliniate săptămâna trecută şi de ministrul rus al Dezvoltării Economice, Alexei Uliukaiev, dar Kremlinul insistă să-şi intensifice dezvoltarea militară.

”Avem un program pe termen lung pentru armament, care ţine cont şi de situaţia noastră economică şi, bineînţeles, trebuie să avem capabilităţile de apărare moderne şi eficiente pentru a ne apăra interesul naţional... Nu am făcut prea multe în această privinţă de mulţi ani”, a adăugat acesta.

Sufocată de sancţiunile Occidentului, Moscova a cerut duminică o nouă ”resetare” a relaţiilor cu Washingtonul, precizând că situaţia care a provocat sancţiunile împotriva Rusiei s-ar fi îmbunătăţit. În ciuda acestor afirmaţii, teritoriile ucrainene se află în continuare sub ocupaţie rusă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe