Le Pen despre Hillary Clinton: Un pericol pentru pacea mondială

Lidera Frontului Naţional Francez a declarat că fostul secretar de stat american, şi actualmente principalul candidat democrat la alegerile prezidenţiale din SUA, Hillary Clinton, va periclita pacea mondială dacă va fi aleasă în funcţia de următor preşedinte al Statelor Unite.

Lidera Frontului Naţional francez Marine Le Pen.
Lidera Frontului Naţional francez Marine Le Pen. (Captură Foto)

Câştigarea alegerilor prezidenţiale de către Hillary Clinton va însemna un “pericol pentru pacea mondială” deoarece va continua să târască Europa în “politica sa distructivă” a conflictelor, a declarat pentru RT lidera partidului Frontului Naţional Francez, Marine Le Pen.

Deşi a refuzat să îl susţină pe vreunul dintre candidaţii prezidenţiali americani, Le Pen a declarat că există totuşi unul care în mod sigur nu va fi benefic pentru Franţa.

“Există un candidat are pare să fie mult mai periculos pentru Franţa decât ceilalţi – şi anume, Hillary Clinton”, a declarat lidera partidului Frontul Naţional pentru RT France într-un interviu exclusiv. “Nu sunt cetăţean american şi prin urmare nu trebuie să iau o decizie. Dar ... în privinţa intereselor Franţei, Hillary Clinton este probabil cea mai proastă alegere”.

Le Pen o consideră pe Clinton ca fiind atât de “periculoasă” datorită carierei sale în funcţia de secretar de stat american, când a lucrat “mână în mână cu întregul spectru decizional american” şi în cele din urmă “a aruncat lumea în haos, obiectiv vorbind”.

“Cred că dacă este aleasă, ea va continua această politică, o politică distructivă, o politică a conflictului, o politică a întemniţării Europei în Atlantacismul orb. Cred că este un pericol pentru pacea lumii”, a mai susţinut Le Pen.

În decembrie 2015, Le Pen, care speră să câştige alegerile prezidenţiale franceze în 2017, l-a criticat pe candidatul republican american Donald Trump pentru propunerea unei interdicţii de intrare în SUA pentru majoritatea musulmanilor.

“Serios, m-aţi auzit vreodată spunând aşa ceva?”, a declarat Le Pen într-unul dintre interviurile sale, aparent ca un răspuns la o serie de comparaţii făcute între ea şi miliardarul Trump. “Eu apăr toţi cetăţenii francezi din Franţa, indiferent de originea lor, indiferent de religia lor”.

Mass media americană a făcut în mod repetat comparaţii între Marine Le Pen şi Donald Trump. New York Times a declarat că Trump este Marine Le Pen al Americii. Iar Bloomberg s-a referit la Marine Le Pen ca “Propriul Donald Trump al Europei”.

În timp ce Marine Le Pen nu a numit în mod specific un candidat preferat pentru preşedinţia SUA, tatăl ei nu şi-a ascuns preferinţele. Jean-Marie Le Pen, lider retras şi fondator al Frontului Naţional Francez, a declarat în februarie pe Twitter că îl susţine pe Trump. În mesajul său, acesta a precizat dacă ar fi fost cetăţean american “l-ar vota pe Donald Trump”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe