Legea cadou pentru infractori iniţiată de Dragnea şi Tăriceanu, adoptată de deputaţii puterii

Actul normativ care le va permite tuturor celor condamnaţi pe baza interceptărilor sau filajelor, indiferent că e vorba de dosare de omor, violenţă, crimă organizată sau corupţie, să ceară revizuirea sentinţelor a fost votată astăzi în Camera Deputaţilor.
Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu
Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu (Mihut Savu / Epoch Times)

Cu 174 de voturi „pentru”, 92 „împotrivă” şi patru abţineri, Camera Deputaţilor a adoptat miercuri, în calitate de for decizional, controversatul proiect de lege iniţiat de Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu privind declasificarea protocoalelor încheiate între serviciile de informaţii şi instituţiile judiciare.

Proiectul iniţial viza desecretizarea unei Hotărâri CSAT din 2005 privind combaterea corupţiei dar la el au fost adăugate amendamente care deschid calea revizuirii în orice dosar în care s-au făcut filaje şi interceptări pe baza protocoalelor cu SRI. Mai exact, dacă legea va fi promulgată, toţi cei condamnaţi pe baza interceptărilor sau filajelor, indiferent că e vorba de dosare de omor, violenţă, crimă organizată sau corupţie, ar putea cere revizuirea în instanţe.

Liberalii au anunţat deja că vor ataca la Curtea Constituţională proiectul de lege, relatează G4Media.

„Vă anunţ că PNL, prin grupul senatorial, va ataca la Curtea Constituţională această reglementare, pentru că, din păcate, pe procedură aţi greşit, aţi introdus o serie de amendamente sau cel puţin unul dintre amendamente este un amendament de conţinut care ar fi trebuit în mod evident discutat şi în prima Cameră şi, totodată, pentru că v-a fost teamă că nu aveţi numărul de voturi necesare i-aţi conferit legii un caracter ordinar, deşi, în mod evident, dacă vom analiza conţinutul reglementărilor vom vedea că se referă la modificarea sau completarea unor acte normative care au caracter organic”, a declarat Andronache, în plenul Camerei Deputaţilor.

Mai multe informaţii despre acest proiect puteţi accesa aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne