Legea privind evaluarea performanţelor Procurorului General al R. Moldova, votată în lectură finală

Procuratura Generală, Chişinău
Procuratura Generală, Chişinău (deschide.md)

Deputaţii de la Chişinău au votat marţi, 24 august, proiectul de lege care prevede instituirea mecanismului de evaluare a performanţelor Procurorului General în lectura finală.

În conformitate cu procedura de evaluare, Consiliul Superior al Procurorilor examinează raportul comisiei de evaluare a performanţelor Procurorului General. După examinare, CSP adoptă o hotărâre cu privire la acordarea unuia din următoarele calificative: ”excelent”, ”bine”, ”nesatisfăcător”.

În cazul adoptării hotărârii privind acordarea calificativului ”nesatisfăcător”, CSP propune preşedintelui R. Moldova eliberarea din funcţie a Procurorului General.

Evaluarea performanţelor Procurorului General se va efectua de comisia specială, în baza unui Regulament. Această procedură nu va putea avea loc mai des decât o dată pe an.

În cea de-a doua lectură, au fost acceptate unele amendamente care vizează interimatul funcţiei de Procuror General. Noua redacţie este necesară pentru a clarifica situaţia privind instituirea interimatului, Procurorul General interimar urmând a fi numit prin decret al preşedintelui la propunerea CSP, menţionează autorii amendamentului.

Legea va intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe