Legea salarizării. Mai mulţi bani pentru funcţionarii parlamentari şi din unele ministere

Controversata lege a salarizării unitare s-a "îmbogăţit" marţi cu două noi amendamente care urmează să le aducă un plus de bani la salarii funcţionarilor din unele ministere şi din Parlament.
Vot în Camera Deputaţilor
Vot în Camera Deputaţilor (cdep.ro)

Deputaţii din Comisia Muncii au adoptat marţi două amendamente vizând majorări de salarii pentru funcţionari. Un prim amendament reglementează acordarea unui spor de 15% "pentru complexitatea muncii" funcţionarilor din ministerele Mediului, Dezvoltării, Sănătăţii, din cadrul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi din cadrul Parlamentului. Cel de-al doilea prevede o majorare de 10% pentru personalul de specialitate implicat în procesul legislativ din cadrul Parlamentului, relatează Hotnews.

De asemenea, au fost majorate salariile mai multor categorii de funcţii din cadrul Consiliului Concurenţei.

Potrivit sursei citate, primul amendament adoptat luni prevede ca "funcţionarii publici din cadrul aparatului Ministerului Mediului, Ministerului Dezvoltării Regionale, administraţiei publice şi Fondurilor Europene, Ministerului Sănătăţii, Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi din instituţiile aflate în subordonarea, coordonarea sau sub autoritatea acestora, funcţionarii publici din cadrul Ministerului Justiţiei, precum şi funcţionarii din serviciile Parlamentului, beneficiază de un spor pentru complexitatea muncii de 15% din salariul de bază".

Prin acest amendament, funcţionarii din instituţiile respective se alătură omologilor din Ministerele Sănătăţii, Finanţelor, Muncii şi Justiţiei care fuseseră deja incluşi în categoria celor care primesc sporul de 15%.

Referitor la cel de al doilea amendament, acesta prevede că personalul de specialitate implicat în procesul legislativ din cadrul serviciilor Parlamentului, primeşte o majorare de 10% a salariului de bază, respectivii funcţionari fiind aşadar incluşi în categoria celor cu salarii majorate cu 10%, alături de cei din Secretariatul General al Guvernului, Consiliul Legislativ şi Administraţia Prezidenţială.

Majorări de salarii s-au aprobat şi pentru mai multe categorii de funcţii din cadrul Consiliului Concurenţei, precum inspector de concurenţă principal (plus 700 de lei) şi inspector de concurenţă asistent (plus 600 de lei). Personalul de conducere din Consiliul Concurenţei va primi, de asemenea, mai mulţi bani decât era prevăzut iniţial, majorările fiind cuprinse între 1.100 şi 1.300 de lei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne