Legendarul pian cu coadă care i-a aparţinut lui Elvis Presley este de vânzare pe Ebay

Experţii au evaluat instrumentul de culoare albă marca Knabe între 2,5 şi 5 milioane de dolari.
Elvis Presley
Elvis Presley (www.album-online.com)

La data de 16 august, cu scopul de a marca 40 de ani de la moartea lui Elvis Presley, Ebay va scoate la vânzare pianul legendarului "Rege al rock-and-roll-ului". Pianul, de culoare albă, marca Knabe, este evaluat de experţi la o sumă cuprinsă între 2,5 şi 5 milioane de dolari, potrivit unei note explicative publicată vineri, 11 august a.c., pe portalul de licitaţie.

Platforma speră să fie o licitaţie „istorică”, care să se prelungească până la data de 20 august, având în vedere valoarea acestui instrument care, între 1930 şi 1950, a fost utilizat în sala polivalentă Ellis Auditorium din Memphis (Tennessee), de legende cum ar fi W.C. Handy, Duke Ellington, Count Basie şi Cab Calloway, şi pe care Elvis (1935-1977) l-a achiziţionat în 1937, relatează site-ul La Vanguardia.

De atunci, regele rock-and-roll-ului a exersat, a făcut prezentări şi sesiuni de improvizaţie cu acest instrument, până când soţia sa, Priscilla, i-a făcut cadou, în 1969, un alt pian acoperit cu frunze aurite. Din acel moment pianul alb Knabe a fost depozitat.

În 1971, Vernon Presley, tatăl artistului, a vândut pianul studioului de înregistrare Sturges, unde a fost folosit la înregistrarea a peste 50 de albume, iar în 1981 instrumentul a ajuns în mâinile lui Jimmy Velvet, care l-a expus în muzeul său. Pianul a fost proprietate privată din 1990 până în prezent.

O parte din fondurile care vor fi strânse în această licitaţie, conform unei note Ebay, vor fi donate către Starkey Hearing Foundation, cu scopul de a „ajuta la furnizarea de aparate auditive copiilor şi persoanelor din întreaga lume”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură