Legile Justiţiei, varianta PSD. Tudorel Toader pasează Parlamentului sesizarea Comisiei de la Veneţia

Ministrul Tudorel Toader a explicat că sesizarea Comisiei de la Veneţia pe tema modificărilor care vizează numirea procurorilor şefi din cadrul noului pachet de legi ale Justiţiei revine acum Parlamentului.
Tudorel Toader(Ministrul Justitiei),
Tudorel Toader(Ministrul Justitiei), (Florin Chirila/Epoch Times)

Comisia parlamentară responsabilă să dezbată noile legi ale Justiţiei va prelua şi solicitarea de aviz către Comisia de la Veneţia, a declarat joi, la Palatul Parlamentului, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

"Comisia de la Veneţia nu se notifică. Este solicitată să dea un aviz cu privire la un proiect de lege. (...) Nu te duci la Comisia de la Veneţia cu forme intermediare ale proiectului de lege. Eu am proiectul de lege finalizat şi aşteptam decizia să văd unde trebuie să îl prezint: la Guvern sau la Parlament. Ieri am aflat. Îl prezint la Parlament. (...)

Avem forma finală a proiectului în care am solicitarea de aviz de la Comisie, expunerea de motive a proiectului de lege, proiectul de lege, cele trei legi ce urmează a fi modificate (...) În momentul în care comisia din Parlament îşi însuşeşte, preia proiectul de lege, preia şi solicitarea de aviz de la Comisie (de la Veneţia - n.r.) şi o trimite", a afirmat Toader, citat de Agerpres.