Leul scade după adoptarea "ordonanţelor-elefant"

Moneda naţională s-a depreciat în ultimele două zile tot mai puternic, pe fundalul turbulenţelor în care a intrat ţara, după ce Guvernul a adoptat ordonanţele vizând modificarea Codului Penal în favoarea corupţilor.
Protest anti-graţiere în Capitală
Protest anti-graţiere în Capitală (Sergiu Nicolae Brega)

Pe fundalul crizei în care Guvernul Grindeanu a aruncat ţara prin adoptarea "ordonanţelor-elefant", moneda naţională s-a prăbuşit la cel mai scăzut nivel de la începutul anului, relatează ştiri.tvr.ro. BNR a anunţat un curs de 4 lei şi 53 de bani pentru un euro iar pe piaţa interbancară, leul s-a depreciat cu 1%.

Leul s-a depreciat pentru a doua zi consecutiv, ceea ce induce costuri suplimentare pentru cei care au credite în euro la case şi maşini, care îşi cumpără bilete de avion, vacanţe în străinătate şi va influenţa negativ economia.

Astfel, îngrijorările investitorilor nu se văd doar în cursul valutar, mai arată sursa citată. Compania de risc comercial Coface a anunţat că un fond de investiţii care plănuia să finanţeze cu 100 de milioane de euro unele companii locale şi-a amânat intenţiile pe fundalul instabilităţi din ţara noastră unde Guvernul a iertat practic furtul din bugetul statului, dacă e sub 200.000 de lei.