Liberalii merg la CCR: "Nu putem accepta ca orice cetăţean să fie la cheremul unui interlop gen Claudiu Manda!"

Comisia de control al SRI are ca misiune controlul SRI, nicidecum controlul fiecărui cetăţean, susţine Ludovic Orban, anunţând că liberalii vor ataca la CCR decizia prin care Parlamentul încearcă să impună obligaţia ca orice cetăţean convocat de comisia condusă de Claudiu Manda să fie obligat să se prezinte.
Ludovic Orban
Ludovic Orban (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Liberalii vor ataca la Curtea Constituţională a României (CCR) Hotărârea Parlamentului de modificare a Regulamentului Comisiei de control al SRI prin care se instituie obligativitatea ca orice cetăţean care este convocat de acest for să fie obligat să se prezinte, a anunţat luni preşedintele partidului, Ludovic Orban. Decizia a fost luată în Biroul Executiv al formaţiunii.

Potrivit lui Orban, această obligativitate impusă prin hotărârea ce va fi atacată la CCR "este o încălcare grosolană a drepturilor şi libertăţilor individuale" şi a susţinut că nu se poate ca printr-o hotărâre a Parlamentului să fie generate obligaţii pentru cetăţeni.

"Comisia de control al SRI are ca misiune controlul SRI, nicidecum controlul fiecărui cetăţean. Nu putem accepta ca orice cetăţean al României să fie la cheremul bunului plac al unui interlop gen Claudiu Manda care conduce Comisia SRI, care să convoace orice fel de cetăţean al acestei ţări şi să se instituie obligativitatea pentru orice cetăţean să participe la aceste convocări cu care nu au absolut niciun fel de legătură", a declarat Orban, citat de Agerpres, la finalul şedinţei conducerii PNL, care a avut loc la Palatul Parlamentului.

Întrebat care sunt argumentele în baza cărora l-a numit pe Claudiu Manda "interlop", Orban a răspuns: "Dacă nu-i convine, să mă dea în judecată".

Orban a precizat în schimb că liberalii vor face public în câteva zile motivaţia privind atacarea la CCR a acestei hotărâri a Parlamentului.

Reamintim că Plenul reunit al Parlamentului a adoptat, miercuri, modificarea Regulamentului Comisiei de control a SRI, astfel încât orice persoană chemată la audieri este obligată să se prezinte, iar Serviciul Român trebuie să predea orice informare sau raport care este solicitat de comisie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne