Libertatea: Cumnatul lui A. Năstase şi un român-elveţian conectat la serviciile secrete şi-au plătit "dobânzi" şi "comision de succes" de 30 de milioane de euro, pentru că au reuşit să păcălească ASF

(realitatea.net)

Ca să scape de faliment şi să-şi îndeplinească planul de a deveni lider de piaţă şi a deturna mai mulţi bani din poliţele RCA, City Insurance a inventat un cont bancar cu 50 de milioane de euro, scrie Libertatea. Nici contul şi nici banii împrumutaţi nu erau reali. Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) n-a verificat şi trucul a ţinut. La final, patronii City şi complicii s-au premiat pentru succes, conform documentelor oficiale pe care ziarul le-a descoperit.

Dar ca să ajungă lider, City avea nevoie de garanţii de solvabilitate. În 2017 nu le avea şi atunci a minţit că deţine în banca elveţiană Axion SWISS Bank contul cu numărul 14878488, unde a primit un împrumut de 50 de milioane de euro.

De fapt, nici contul şi nici banii nu existau, conform dezvăluirilor făcute marţi, 24 ianuarie 2023, de Libertatea.

ASF nu a controlat

City a susţinut că cele 50 de milioane de euro proveneau dintr-un SRL portughez de închiriat camere TV şi tehnică de televiziune. Împrumutul s-a făcut prin Vivendi, firma proprietarului City, Dan Odobescu, cumnatul lui Adrian Năstase.

Articolul integral poate fi citit aici.