Libia, viceprim-mistrul demisionează: "Nu am suficiente competenţe"

Cioburi de sticlă pe o stradă din Benghazi la o oră târzie pe 28 iulie 2013, după două explozii puternice în apropierea tribunalului din al doilea oraş al Libiei. Au fost rănite 10 persoane şi au fost provocate pagube, afirmă o sursă din serviciile de securitate şi martori. Exploziile s-au produs la o zi după evadarea a 1.000 de deţinuţi în timpul unei revolte într-o închisoare din estul oraşului, unde în 2011 a fost iniţiată revolta armată care a înlăturat şi ucis pe dictatorul  Moammer Gaddafi.
Cioburi de sticlă pe o stradă din Benghazi la o oră târzie pe 28 iulie 2013, după două explozii puternice în apropierea tribunalului din al doilea oraş al Libiei. Au fost rănite 10 persoane şi au fost provocate pagube, afirmă o sursă din serviciile de securitate şi martori. Exploziile s-au produs la o zi după evadarea a 1.000 de deţinuţi în timpul unei revolte într-o închisoare din estul oraşului, unde în 2011 a fost iniţiată revolta armată care a înlăturat şi ucis pe dictatorul  Moammer Gaddafi. (ABDULLAH DOMA / AFP / Getty Images)
Mioara Stoica
04.08.2013

Awad al-Barasi a demisionat sâmbătă, spunând că nu a primit puteri suficiente pentru a-şi îndeplini funcţiile, criticând guvernul Ali Zeidan care nu ar rezolva problemele ţării într-un mod concret. Între timp, aproximativ 900 de soldaţi au fost trimişi pe străzile din Benghazi care au devenit scena unei serii de atacuri împotriva poliţiei, informează duminică Rai Gionale radio.

Viceprim-ministrul libian Awad al-Barasi declară în conferinţa de presă de la Benghazi : "Eu nu pot lucra într-un guvern disfuncţional în care puterile mele sunt pierdute". Barasi a criticat Cabinetul prim-ministrului Ali Zeidan, acuzându-l că nu abordează problemele din Libia în mod real.

Aproximativ 900 de militari ai Forţelor Speciale libiene au fost trimişi pe străzile din Benghazi, care au fost scena a numeroase episoade de violenţă în ultimele zile. Acest lucru a fost raportat de agenţia de ştiri libiană citând purtătorul de cuvânt al serviciilor de securitate a cetăţenilor, Mohamed Al Hijazi, care a adăugat că întăriri suplimentare vor fi implementate în zilele următoare pentru a restabili ordinea în cel de al doilea mare oraş din Libia, de unde a început o revoluţie care a condus la depunerea lui Moammer Gaddafi.

Este ultimul dintre actele de violenţă începute sâmbătă în Benghazi, în care două persoane înarmate au deschis focul asupra unui convoi militar. După o urmărire, atacatorii au fost arestaţi şi duşi la sediul central al forţelor speciale pentru a fi interogaţi. Vineri, un ofiţer de poliţie a fost grav rănit în explozia unei bombe plantate în maşina lui şi o bombă a explodat într-o secţie de poliţie rănind 5 persoane.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor