Licu, a doua zi după ce a fost acuzat de plagiat: Mă gândesc foarte serios la un mandat plin de procuror general

Bogdan Licu
Bogdan Licu (pandurul.ro)

La doar o zi după ce presa de investigaţie l-a acuzat de un nou plagiat, procurorul general interimar Bogdan Licu a declarat, în faţa Consiliului Superior al Magistraturii, că se gândeşte foarte serios dacă va candida pentru un mandat plin în fruntea Ministerului Public.

"Mă gândesc foarte serios (dacă îşi va depune candidatura pentru un mandat plin - n.r.), dar încă nu am luat o hotărâre", a declarat Bogdan Licu, potrivit hotnews.ro.

Întrebat dacă sunt îndreptăţite reproşurile ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, care le-a cerut procurorilor să fie mai activi în lupta împotriva criminalităţii, şeful Ministerului Public a replicat:

"Domnul ministru ne-a trimis două adrese. Ultima, cea sosită ieri, prin care îndeamnă procurorii să se înscrie în aceste proceduri declanşate (de selecţie în funcţii de conducere la Parchetul General, DNA, DIICOT - n.r.). Prima era un îndemn pentru a fi mai proactivi în lupta împotriva criminalităţii de toate felurile. Un asemenea demers este tot timpul binevenit. Şi eu am îndemnat tot timpul colegii să fie proactivi. Din păcate, avem mulţi colegi care se mulţumesc cu ce primesc şi nu se implică foarte mult în soluţionarea unor cauze şi lucrul acesta se vede".

Procurorul general interimar susţine că a avut mai multe întâlniri cu procurorii şi le-a transmis pe toate căile să fie proactivi.

"O demotivare a procurorilor, cu toate atacurile intense asupra noastră, cu siguranţă a avut loc şi trebuie să recunoaştem acest lucru. Ce s-a întâmplat în ultimii ani este cu totul ieşit din comun. Nu a mai fost niciodată, în istoria recentă a României un atac atât de concertat şi susţinut asupra procurorilor. Depinde de fiecare procuror în parte cât este de călit în această luptă, ce experienţă are. Sunt şi colegi care s-au simţit demotivaţi să lucreze aşteptând ceva. Ce anume, nu ştiu ce să vă spun", a adăugat Bogdan Licu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne