Licu: Rechizitoriul din cazul Colectiv "a dispărut" din calculatorul procurorului înainte să ajungă în instanţă

Bogdan Licu
Bogdan Licu (Facebook)

Procurorul general interimar al României Bogdan Licu a dezvăluit, în cadrul interviului pe care l-a susţinut la Ministerul Justiţiei pentru poziţia secundă din Parchetul General, că rechizitoriul din dosarului Colectiv a... "dispărut" din calculatorul procurorului de caz cu puţin timp înainte să fie trimis în instanţă.

"În mandatul precedent de procuror general interimar - aşa, ca o glumă, indiferent ce se va întâmpla, nu vreau să mai ajung procuror general interimar, că mereu se întâmplă câte ceva - a fost cazul Colectiv. În cazul Colectiv, cu două săptămâni înainte să fie cazul trimis în instanţă au apărut în presă fragmente din rechizitoriu, rechizitoriu dispărut din calculatorul procurorului de caz. M-am sesizat din oficiu atunci şi am dispus constituirea unui dosar penal, care ulterior a fost închis nu ştiu din ce considerente, pentru că eu răspundeam de partea administrativă", a declarat Bogdan Licu.

Procurorul s-a arătat indignat că documente privind urmărirea penală ajung să se scurgă din dosarele penale.

"Nu este posibil şi nu este admisibil ca documente privind urmărirea penală să se scurgă din dosare penale. Eu, personal, mă uit în ochii tuturor celor care sunt acum jos, din media, şi în ochii oricui: niciodată în viaţa mea nu am dat un document dintr-un dosar penal la presă. Asta nu înseamnă că nu trebuie să vorbim, că nu trebuie să nu comunicăm cu ei. Suntem obligaţi să facem acest lucru. Din păcate, avem colegi care cred că punându-se bine cu presa sau din alte considerente livrează documente. Această practică trebuie să înceteze şi trebuie să găsim modalităţi corecte, repet corecte, şi legale prin care să comunicăm cu cetăţenii, evident prin intermediul presei", a precizat Bogdan Licu.