Lider al fermierilor acuză partidele că încearcă să confişte politic protestele

Protest al fermierilor si transportatorilor (Epoch Times)
Loredana Diacu
21.01.2024

Dănuţ Andruş, unul dintre liderii fermierilor, a acuzat că reprezentanţi ai partidelor politice încearcă să confişte politic protestele transportatorilor şi fermierilor.

Acesta a susţinut, sâmbătă seara, într-o intervenţie la B1 TV, că „oameni afiliaţi politic” au încercat să coopteze protestatari pentru manifestaţia organizată duminică în Bucureşti, la solicitarea unui simpatizant al partidului condus de Diana Şoşoacă:

„Inclusiv în această seară au venit oameni afiliaţi partidelor politice pentru a fura imaginea acestui protest paşnic, civilizat, cu bun-simţ faţă de poporul ăsta. Ne cerem scuze public pentru deranjul provocat societăţii dar problemele noastre sunt şi ale dumnealor. Au fost oameni care au stat aici 5-6 zile şi mâine cred că se vor erija în lideri ai protestatarilor transportatorilor şi fermierilor. Ne dezicem de aceste personaje.

Au venit din diferite partide, dar acest protest este al oamenilor normali şi nu poate fi confiscat. Oricâte eforturi ar face dumnealor ar fi în zadar. Oamenii îşi cunosc situaţia şi nu se afiliază politic.

Inclusiv la această oră, la Afumaţi sunt câteva persoane care asta fac. Noi suntem cerebrali, alegem lucrurile acestea şi ne dăm seama de fenta celor care vor să ne ducă pe o pista greşită”.

Întrebat cine sunt cei care au încercat să coopteze protestatari, Dănuţ Andruş a spus că sunt „trompetele acestei ţări care se erijează în fermieri şi transportatori”:

„Aş folosi un termen mai popular, sunt dintre trompetele acestei ţări care se erijează în fermieri şi transportatori, când de fapt sunt nişte trompete politice infiltrate în rândul oamenilor normali.

Sunt şi cei care au fost la discuţiile de la Guvern şi de la ministere. Noi nu reuşim să recunoaştem acest aflux de oameni în prima zi, dar ne dăm seama în următoarea secundă când încep a deschide gura şi după acţiunile lor, modul de acţionare, pentru că este tendenţios. Vin, îţi bagă telefonul în gură, se dau drept fermieri, dar sunt doriţi de imagine”, a declarat Andruş.

Reamintim că în această dimineaţa, în Piaţa Constituţiei din Bucureşti unde erau aşteptaţi 5.000 de protestatari şi 200 de tractoare şi camioane, la ora 9.00 la faţa locului era doar un tractor şi niciun om. Se pare că fermierii şi transportaotrii au refuzat să vină tocmai pentru ca protestul lor să nu fie acaparat politic.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor