Lider PNL, despre scenariul depunerii mandatului de către Ciolacu: În acel moment cred că nu va mai fi nici preşedintele PSD

Dan Motreanu
Dan Motreanu (Dan Motreanu / Facebook)

Prim-vicepreşedintele PNL Dan Motreanu a comentat, duminică seară, la Prima News, declaraţia lui Marcel Ciolacu potrivit căreia, în cazul în care PNL iese de la guvernare, îşi va depune mandatul. Mai exact, Motreanu este de părere că, într-un astfel de scenariu, Ciolacu “nu va mai fi nici preşedintele PSD”.

“Evident că, într-o coaliţie, şi mai ales într-o coaliţie între noi şi PSD, care nici măcar nu am candidat împreună pe un proiect politic, e din ce în ce mai greu să guvernăm împreună, pentru că ne despart foarte multe lucruri şi evident că Partidul Naţional Liberal a candidat cu un alt program de guvernare, are o altă structură a electoratului şi încearcă să îşi apere propriul electoral şi propriile principii şi viziuni politici şi de guvernare.

Există foarte multe neînţelegeri la nivelul celor două partide, dar treptat s-au armonizat, pentru că, şi contextul internaţional şi contextul intern impune o stabilitate în acest moment. Nu ştiu dacă îl avantajează acest lucru pe domnul Ciolacu, că în momentul în care îşi va depune mandatul cred că nu va mai fi nici preşedintele PSD”, a precizat Motreanu, citat de News.ro.

Motreanu a adăugat: “Eu ştiu că această coaliţie este formată între PNL şi PSD, nu între Nicu şi Marcel. Şi, dacă PSD-ul acţionează doar prin raţionamentul şi vocea preşedintelui de partid, în Partidul Naţional Liberal există o altă cultură organizaţională şi suntem o echipă, suntem aleşi de un congres şi la aceste discuţii, potrivit mandatului pe care l-am primit din partea partidului, vom merge toţi cei care suntem în măsură să reprezentăm Partidul Naţional Liberal. Deci, Partidul Naţional Liberal va merge cu echipa completă din preşedinte, patru prim-vicepreşedinţi şi secretar general”.

Reamintim, în acest context, că marţea trecută, la Digi 24, prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a ameninţat cu ruperea coaliţiei PSD-PNL, dacă vor fi crescute taxele şi impozitele în 2024.

“Astăzi trebuie să îi păzim, să nu bage mâinile şi mai mult în bugetele companiilor private şi în buzunarele românilor. Sincer, sunt unul dintre cei care regretă profund că nu am încercat să facem o coaliţie de dreapta şi, oricând vom avea posibilitatea să o facem de dreapta, vom încerca asta. Ultimele săptămâni mi-au arătat că nu pot avea încredere în PSD. Devine din ce în ce mai insuportabil să stăm cu ei. O singură propunere de mărire de impozit sau de taxă va duce la ruperea Coaliţiei”, a susţinut Rareş Bogdan.

O zi mai târziu, la Antena 3, premierul Marcel Ciolacu a negat că se rupe coaliţia de guvernare, adăugând că, în cazul în care s-ar întâmpla aşa ceva, şi-ar depune mandatul “fără reţinere”.

“Nu se rupe nicio coaliţie. Dacă se rupe, vă spun clar, acest proiect politic pe care l-am acceptat şi eu şi colegii mei într-un moment dificil pentru România, căci nu uităm ce era acum doi ani, printr-o discuţie bărbătească între mine şi Nicolae Ciucă, categoric, dacă cineva iese din coaliţie, eu duc mandatul la Cotroceni, fără reţinere”, a afirmat Ciolacu.

Mai mult, Ciolacu a lansat un atac dur la adresa lui Rareş Bogdan, pe care l-a numit “mitocan” şi l-a acuzat că încearcă să “dinamiteze” coaliţia cu fake news pentru a acoperi ştirile legate de faptul că a mers într-o piaţă cu un ceas de 30.000 de euro la mână.

Răspunsul lui Rareş Bogdan nu a întârziat să apară, el afirmând că PSD are în ADN ura faţă de societatea civilă şi că a trecut de la “Măi, animalule” - “apelativ” cu care Ion Iliescu i s-a adresat jurnalistului Paul Pârvu în anii 90, la “Mitocanule”.