Lider USR, semnal de alarmă: Bombă biologică! Mii de litri de sânge contaminat ajung zilnic în sistemul de canalizare

Emanuel Ungureanu
Emanuel Ungureanu (Epoch Times România)

Deputatul USR Emanuel Ungureanu trage un semnal de alarmă cu privire la pericolul ce planează asupra sănătăţii publice, în contextul în care "mii de litri de sânge contaminat şi alte deşeuri infecţioase de la sute de unităţi sanitare din România sunt aruncate ZILNIC în sistemul de canalizare".

Într-o postare publicată, marţi, pe pagina sa de Facebook, liderul USR susţine că "exceptând Spitalul Foişor din Bucureşti, TOATE celelalte unităţi sanitare din capitala României nu respectă normele legale stabilite prin OMS 1226/2012 care stabilesc clar cum ar trebui să fie evacuate deşeurile infecţioase cu un potenţial toxic uriaş".

Redăm mai jos postarea lui Ungureanu:

BOMBĂ BIOLOGICĂ!

Mii de litri de sânge contaminat şi alte deşeuri infecţioase de la sute de unităţi sanitare din România sunt aruncate ZILNIC în sistemul de canalizare!!!

În imaginile pe care le vedeţi aici, sângele din sălile de operaţie, contaminat cu diferite bacterii periculoase din Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti dar şi alte fluide biologice contaminate sunt evacuate în sistemul de canalizare prin intermediul chiuvetelor sau chiar ale WC-urilor, fără să se respecte procesul de decontaminare!

Sange contaminat trimis in reteaua de canalizare a Bucurestiului
Sange contaminat trimis in reteaua de canalizare a Bucurestiului (Facebook - Emanuel Ungureanu)

Sange contaminat trimis in reteaua de canalizare a Bucurestiului
Sange contaminat trimis in reteaua de canalizare a Bucurestiului (Facebook - Emanuel Ungureanu)

Pericolul pentru sănătatea publică este unul uriaş!

Rog public Direcţiile de Sănătate Publică din Bucureşti şi din toate judeţele României să demareze un control împreună cu Ministerul Sănătăţii şi al Mediului pentru a avea urgent o analiză a dimensiunilor acestui dezastru cu implicaţii catastrofale pentru sănătatea publică.

Din informaţiile pe care le deţin, cu excepţia Spitalului Foişor din Bucureşti, TOATE celelalte unităţi sanitare din capitala României nu respectă normele legale stabilite prin OMS 1226/2012 care stabilesc clar cum ar trebui să fie evacuate deşeurile infecţioase cu un potenţial toxic uriaş.

Vă reamintesc imaginile filmate de mine la Spitalul Judeţean de Urgenţă Cluj acolo unde în zona de colectare a deşeurilor menajere din spital am găsit pansamente îmbibate cu sânge contaminat, mănuşi folosite la manevre chirurgicale, perfuzoare şi alte materiale contaminate biologic.

DSP Cluj a acoperit aceste nereguli monstruoase într-o evidentă complicitate cu conducerea Spitalului Judeţean Cluj.

Priviţi vă rog şi munţii de gunoaie pe care i-am filmat în curtea Spitalului Judeţean Craiova în anul 2017, inclusiv câinii vagabonzi care urinează pe wc-urile contaminate abandonate în curtea spitalului.

Aştept un control urgent la DSP BUCUREŞTI la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unitate sanitară amendată acum câteva zile pentru grave neglijenţe privind modul în care sunt trataţi pacienţii după ce mor în acest spital.

Din păcate multe din deşeurile toxice provenite din spitalele României ajung la gropile de gunoi ale oraşelor şi de acolo contaminează aerul, pânza freatică şi solul!

Este inutil să vă spun că TOATE unităţile sanitare care aruncă sângele contaminat în canalizare au fost acreditate de ANMCS-ul lui Cepoi pe bani grei şi că nu a existat niciun fel de monitorizare din partea acestei autorităţi cu privire la procedurile de decontaminare.

Ce să mai spun de Inspecţia Sanitară de Stat sau Direcţiile de Sănătate Publică, habar nu au ce se întâmplă în aceste unităţi sanitare cu sângele contaminat şi dacă au habar nu iau măsuri pentru că fiecare spital este feuda unui manager numit de o gaşcă politică!