Liderul AUR Moldova, după ce a luat un umilitor 0,49% la alegeri: Ne-am atins obiectivul principal!

Vlad Bileţchi
Vlad Bileţchi (Vlad Bileţchi)

Liderul AUR Moldova, Vlad Bileţchi, susţine că partidul pe care îl reprezintă şi-a atins "obiectivul principal" la alegerile din Republica Moldova, unde a înregistrat un scor umilitor de doar 0,49%, şi anume "să nu admitem cu orice preţ venirea din nou la putere a comuniştilor, socialiştilor sau partidului hoţului Şor".

În acelaşi timp, Vlad Bileţchi pretinde că se bucură de victoria zdrobitoare obţinută de PAS şi Maia Sandu şi de faptul că "astăzi am ajuns la ultima etapă a istoriei, atunci când un singur partid de dreapta, pro-european, are toată puterea în mâinile lui".

Realitatea ar fi însă cu totul alta, susţine analistul politic Valeriu Paşa, reprezentant Watchdog Moldova, care a opinat luni, într-un interviu acordat Epoch Times, că AUR a făcut jocurile socialiştilor conduşi de Igor Dodon, respectiv ale Rusiei, la alegerile anticipate din Republica Moldova.

Potrivit expertului de peste Prut, cei de la AUR au preluat "cam tot manualul de dezinformare de la socialiştii lui Dodon" în campania electorală şi au reşapat oameni politici "expiraţi, nişte hoituri politice, care demult sunt defuncţi în politica mare".

Mai mult, în materialele pe care le-au promovat pe internet, ei nu îl atacau pe Dodon, ci pe Maia Sandu. La finalul campaniei s-a lăsat cu circ - "Au mers, s-au bătut cu socialiştii, i-au atacat, au făcut tărăboi, au mers în zona de securitate la zona ocupată din Transnistria... deci au făcut circ". De fapt "au urmat agenda socialiştilor, iar socialiştii i-au ajutat cu tot ce au putut, acoperire mediatică etc".

"Rolul lor nu a fost să intre în Parlament sau să ia multe voturi - bine, au încercat să ia şi nişte voturi -, dar rolul lor a fost să mobilizeze în folosul socialiştilor electoratul sovieto-nostalgic, care este spălat mai tare pe creier de propaganda rusă", a apreciat Valeriu Paşa.

Redăm mai jos postarea liderului AUR Moldova:

Dragi prieteni,

1. Noi, cei de la AUR, suntem mândri de această bătălie pe care am purtat-o în aceste două luni de zile în care am ridicat subiectul naţional unionist din Republica Moldova la un alt nivel, la un nivel pan-românesc, nu doar unul local, separat de UE. Suntem mândri că am spus lucrurilor pe nume şi ne-am bătut pentru demnitatea poporului român.

2. Înţelegând din start, din capul locului, că această campanie electorală nu va fi una obişnuită, va fi una în afara oricăror reguli obişnuite de campanie, pentru că imediat după alegerile prezidenţiale în care a pierdut Igor Dodon şi a câştigat Maia Sandu, în mentalul colectiv al societăţii din Republica Moldova, s-a produs un soi de chimie, care spunea că toată puterea trebuie oferită celui care a câştigat alegerile prezidenţiale, respectiv Maiei Sandu şi partidului prezidenţial PAS. Îi felicităm pe această cale că au reuşit să obţină o majoritate zdrobitoare la cârma Republicii Moldova şi ştim bine, am spus-o şi în Caravană, foarte mulţi oameni care susţin cauza de reîntregire, cauza Unirii Republicii Moldova cu România au votat PAS.

3. În acest sens, există o foarte mare aşteptare ca dumnealor să reuşească să-şi asume şi să realizeze angajamentele asumate pe parcursul acestei campanii electorale. Există o speranţă şi o aşteptare imensă ca Plahotniuc, Dodon, Sor, Usatîi, Cavcaliuc şi toţi ceilalţi să fie, în sfârşit, aduşi în faţa justiţiei şi pe banca acuzaţilor, iar miliardele furate să se întoarcă înapoi, în bugetul Republicii Moldova. În acelaşi timp, înţelegând foarte bine ca această campanie electorală nu are învinşi şi învingători, ci doar un singur partid pro-european care a reuşit să coaguleze şi să strângă toate voturile valabil exprimate de pe aceste două segmente.

4. Noi, AUR, ne-am atins obiectivul principal în această campanie electorală – să nu admitem cu orice preţ venirea din nou la putere a comuniştilor, socialiştilor sau partidului hoţului Sor, care a devalizat sistemul bancar din Republica Moldova – misiune îndeplinită.

5. În mai puţin de două luni, noi am reuşit, chiar dacă modest, să devansăm partidele sistemului care îi reprezentau pe oricine, numai nu pe cetăţenii Republicii Moldova. Aceşti oameni care ne-au votat sunt adevăraţi eroi şi au demonstrat că în pofida orice, există un segment puternic şi o aşteptare enormă a unirii Republicii Moldova cu România. La nivel istoric şi mediatic, trebuie să vă explic foarte sincer acest fenomen. De-a lungul existenţei Republicii Moldova, s-au făcut mai multe experimente socio-politice. Mai întâi am avut partide de stânga, pro-ruse, majoritatea penali, Voronin, care a guvernat de unul singur Republica Moldova, după care a urmat un moment de tumult din mai multe alianţe oligarhice, de compromis, de fel de fel negru şi alb unit împreună, iar astăzi am ajuns la ultima etapă a istoriei, atunci când un singur partid de dreaptă, pro-european, are toată puterea în mâinile lui.

6. După această situaţie politică, va urma o resetare a clasei politice şi următorul pas va fi acceptarea unicei soluţii de Unire a Republicii Moldova cu România. Toţi ceilalţi şi-au căutat de-ai lor, toţi ceilalţi s-au prefăcut că sunt în campanie electorală. Noi ne-am luptat, noi am spus adevărul, noi am spus lucrurilor pe nume şi, cu siguranţă, am obţinut încrederea şi simpatia a foarte mulţi oameni, inclusiv a celor care au votat pentru Partidul Acţiune şi Solidaritate. Acest lucru ne-au spus pe tot parcursul campaniei electorale, acest lucru l-am văzut inclusiv în diaspora italiană sau germană, acolo unde a fost colegul nostru Dorin Chirtoacă. Aceşti oameni ne-au spus că apreciază enorm efortul nostru pentru că ţinta noastră principală în această campanie a fost Blocul electoral al comuniştilor şi socialiştilor, Sor, Usatîi şi Cavcaliuc. Misiunea este îndeplinită, suntem cu sufletul împăcat.

7. În continuare, le dorim succes celor de la Partidul Acţiune şi Solidaritate. Aceştia au o responsabilitate enormă. Dumnealor au din această clipă, lucru pe care trebuie să-l cunoască fiecare cetăţean al Republicii Moldova, toată puterea din acest stat, care aparţine Partidului Acţiune şi Solidaritate şi, respectiv, preşedintelui Maia Sandu. Absolut toată puterea, o majoritate covârşitoare la moment, care le permite să-şi formeze de unii singuri, în mod independent, un Guvern şi Preşedinţia. Nu există niciun obstacol, nicio piedică, absolut nicio rezervă pentru ca dumnealor să reuşească să-şi implementeze cu vârf şi îndesat toate promisiunile şi angajamentele asumate în campania electorală.

8. Nu aş vrea să fiu pesimist, dar noi unioniştii ştim de-a lungul timpului, de 30 de ani de zile de când există Republica Moldova, că orice soluţie în afară de unire nu reprezintă nimic altceva decât evitarea existenţei Republicii Moldova, pentru că hoţii, bandiţii, tâlharii şi oligarhii nu vor permite eliberarea Republicii Moldova şi vor ţine cu orice preţ în captivitate Republica Moldova. Unica şansă este distrugerea din temelie a acestui sistem criminal, aceste crime organizate din Republica Moldova şi revenirea în sânul Ţării-Mamă, România.

9. Vreau să vă transmitem sincere mulţumiri şi să vă spunem că suntem cu sufletele împăcate. Suntem pregătiţi de noi şi noi lupte. În doar două luni de zile am reuşit o performanţă excelentă, iar de-acum încolo pornim să construim Alianţa pentru Unirea Românilor. Trebuia să fim prezenţi în această campanie electorală, chiar dacă am avut la dispoziţie doar două luni, trebuia să ne transmitem mesajul, să ne facem văzuţi, auziţi şi înţeleşi pentru a ne putea clădi pe viitor.

10. Fundamentul a fost turnat, acesta este un fundament solid, un fundament care nu a dat apă la moară duşmanilor noştri naţionali, ci dimpotrivă, a servit drept declanşator, drept hârtie de turnesol, drept indicator foarte clar cine ne sunt prietenii şi unde ne sunt duşmanii. În ceea ce urmează, vom continua lupta noastră pentru demnitate, lupta noastră pentru unire şi suntem siguri că următorul pas este doar unirea. Nu va mai exista niciun argument, nicio situaţie politică, nicio conjunctură în care cineva să poată spune „hai să mai încercăm”, „hai data viitoare”, „hai că mai întâi facem ordine acasă şi apoi mai vedem”.

11. Le mulţumesc foarte mult colegilor mei pentru această campanie dârză în care nu au şchiopătat, nu au zăbovit. Chiar dacă ştiam că va fi greu, chiar dacă ştiam că există deja un val imens, noi nu am fost urâţi, nu am fost blamaţi de unionişti. Dimpotrivă, chiar şi cei care au votat masiv PAS au spus că suntem bravo, au spus că ne-am bătut ca nişte lei pentru demnitatea poporului român şi acest lucru ne face să ne simţim demni de noi înşine şi demni de mesajul naţional. Vreau să le mulţumesc celor din satele, raioanele Republicii Moldova, celor de peste hotare care şi-au exprimat votul pentru noi sau împotriva Blocului electoral al comuniştilor şi socialiştilor, împotriva lui Sor, Usatîi, Cavcaliuc sau alţi oligarhi din Republica Moldova.

12. Noi ne-am atins scopul suprem, or scopul nostru nu a fost atât accederea în Parlamentul de la Chişinău, ci puterea de a reuşi să-i eliminăm de la treucă puterii şi să-i îndepărtăm de acolo, de unde ne pot ţine în continuare în captivitate. Plâns în hohote în tabăra lor. Usatîi nu a trecut pragul electoral chiar dacă se vedea deja la guvernare, chiar dacă considera el că ne poate prosti după alegerile prezidenţiale, când dădea târcoale printre noi în lupta noastră naţională împotriva lui Dodon. Sor a luat un scor lamentabil comparativ cu resursele imense pe care le-a investit şi este într-o scădere liberă, urmând ca această cădere să ajungă la puşcărie şi să aducă înapoi miliardele furate. Cavcaliuc nu a reuşit să-l reprezinte pe Plahotniuc în această campanie aşa cum şi-a dorit, iar toate celelalte partide spoiler, partide pretins democratice, cum ar fi cel al fostului prim-ministru Chicu şi altele, au luat un scor ruşinos şi zdrobitor, iar acest lucru ne face mândri de campania electorală pe care am purtat-o.

13. În acelaşi timp, ce e val ca valul trece. Ştim foarte clar că sute, mii, zeci de mii de unionişti şi-au exprimat votul pentru PAS, pentru Maia Sandu, având o speranţă enormă că dumnealor vor reuşi să obţină o majoritate şi să aducă Republica Moldova pe făgaşul european. Nu vrem să fim răutăcioşi, nu vrem să fim frustraţi şi tocmai de asta vă felicităm, pentru că este firesc să facem acest lucru, conştientizând foarte clar ca şi susţinătorii noştri sunt alături de dvs şi v-au încredinţat puterea pentru a reuşi să implementaţi programul electoral.

14. Noi vom sta de veghe atunci când se va călca strâmb şi vom fi alături atunci când se va merge pe făgaşul românesc şi pro-european. Ne vom continua lupta pentru demnitatea românească şi suntem siguri că după acest declin în care Plahotniuc a fugit din Republica Moldova, iar Dodon a pierdut zdrobitor aceste alegeri, urmează o revenire la normalitate, urmează o resetare politică în care fiecare segment naţional – pro-europeni, unioniştii, stataliştii şi pro-ruşii îşi vor consolida propriile poziţii şi se va definitiva foarte clar perspectiva internă, dar şi externă a Republicii Moldova.

15. Dumnezeu să ne ajute pe noi şi această majoritate parlamentare, care are o responsabilitate enormă să nu dezamăgească, să nu îşi deturneze programul asumat, ci dimpotrivă să reuşească. Aşteptările sunt foarte mari – Plahotniuc trebuie să ajungă la puşcărie, Dodon trebuie să fie lipsit de imunitate şi să ajungă la puşcărie, Voronin trebuie să răspundă pentru dezmăţul din Republica Moldova din perioada 2001-2009 prin privatizări ilicite, prin devalizarea Republicii Moldova şi prin creşterea acestui segment oligarhic pe numele Plahotniuc şi Dodon, Sor trebuie să ajungă la puşcărie, iar miliardul furat să se întoarcă, trebuie, în sfârşit, să avem o justiţie care să ne spună cine l-a ucis pe deputatul Butmalai, să ne spună cine se face responsabil de omorul de la Pădurea Domnească a omului de afaceri Sorin Paciu, trebuie să-l vedem pe Platon la puşcărie, trebuie să facem lumină în Laundromatul de spălare a peste 20 de miliarde de dolari SUA prin Republica Moldova, bani furaţi, bani murdari cu sânge din Federaţia Rusă, Usatîi trebuie să ajungă în drept cu cei pe care îi reprezintă – Caramalac care este hoţ în lege şi Plahotniuc pe care l-am văzut la zilele lui de naştere.

16. Toată această responsabilitate revine astăzi Partidului Acţiune şi Solidaritate. Nu vrem să tăiem din temelie aceste aşteptări, nu vrem să fim contraproductivi, pentru că avem aceleaşi scopuri şi aceleaşi năzuinţe.

Le dorim succes, le vom fi alături la bine şi vom fi alături atunci când vor greşi.

Doamne Ajută!