Liderul mafiei cu ţigări din Arad, de negăsit. Adjunctul său, în arestul Poliţiei

(Facebook)

Şeful mafiei cu ţigări din Arad, Cosmin Mladin, a dispărut din vizorul autorităţilor după ce pe numele său a fost emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Adjunctul său, Daniel Copil, de asemenea ţinta unui mandat similar, a fost săltat de poliţişti, relatează Realitatea.net.

Oamenii legi l-au căutat pe Mladin atât la domiciliu, cât şi în alte locaţii, dar nu a fost de găsit.

Potrivit sursei citate, Mladin şi Copil s-au prezentat, vineri, la instanţă, în timp ce se judeca în lipsă cererea de arestare preventivă, pentru a se preda.

Mai mult, cei doi au negat în faţa instanţei că s-ar ocupa cu contrabandă de ţigări şi au ieşit liberi din tribunal.

Dar, la ieşirea din Tribunalul Bucureşti, atât Mladin cât şi Copil au fost ridicaţi de procurorii DIICOT şi duşi la audieri. Acolo, cei doi suspecţi nu au fost reţinuţi, din moment ce exista deja o cerere pe rol privind arestarea preventivă.

În cele din urmă, magistraţii au decis, vineri, că Mladin şi Copil ar trebui să meargă după gratii pentru 30 de zile, moment în care liderul reţelei a dispărut.

Măsura procurorilor a venit în contextul în care, în urmă cu peste o săptămână, au fost puse în aplicare 157 de mandate de percheziţii în dosarul în care cei doi sunt acuzaţi că ar fi coordonat o reţea uriaşă de contrabandă cu ţigări, atât în România, cât şi în mai multe state din vestul Europei, relatează Digi24.

În urma percheziţiilor, au fost găsite şi plasate sub sechestru de către DIICOT peste 620 de maşini, camioane şi tractoare. Printre acestea se numără şi o maşină de lux Ferrari, găsită la unul dintre lideri.

Potrivit DIICOT, reţeaua de traficanţi, care numără peste 100 de membri, a fost creată în 2017 în Arad.

Până în prezent, cel puţin 23 de persoane au fost reţinute în acest caz.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne