Liderul opoziţiei ruse “atacat” cu prăjituri în apropierea biroului său

Liderul opoziţiei ruse Alexei Navalni a fost “atacat” cu două prăjituri de către bărbaţi neidentificaţi. Nu este primul incident de acest fel împotriva membrilor opoziţiei politice din Rusia.
Liderul opoziţiei ruse Alexei Navalni.
Liderul opoziţiei ruse Alexei Navalni. (Captură Foto)

Două prăjituri au fost aruncate joi de bărbaţi neidentificaţi asupra lui Alexei Navalni, lider al opoziţiei ruse şi şeful Fundaţiei pentru Anticorupţie (FBK), în apropierea biroului său, a scris acesta pe contul său de Twitter.

“Nişte clovni au aruncat două prăjituri asupra mea şi au fugit”, a scris el pe Twitter.

Navalni şi-a făcut o poză şi a postat-o pe Instagram, susţinând că “acest guvern are un suport atât de puternic încât aruncarea prăjiturilor este singurul răspuns pe care îl au Putin şi Medvedev la acuzaţiile opoziţiei”.

Un atac similar a avut loc în 9 februarie când mai mulţi bărbaţi care nu păreau să fie de origine slavă au aruncat cu o prăjitură asupra lui Mihail Kasianov, liderul partidului de opoziţie PARNAS.

Amintim că la 1 februarie pe pagina de Instagram a lui Ramzan Kadîrov a fost publicat un material video ameninţător, adresat opoziţiei ruse. Mai exact, pe imaginile în care apar preşedintele partidului Parnas, Mihail Kasianov şi adjunctul său, Vladimir Kara-Murza a fost plasată luneta unei puşti, având titlul „Kasianov a mers la Strasbourg să ceară bani pentru opoziţia rusă”, „Cine nu a înţeles, va înţelege!”

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a clasificat atacul asupra lui Kasianov ca “hărţuire”, susţinând că nu are legătură cu materialul video publicat de Kadîrov, a raportat ziarul Vedomosti.