Liderul PD: Moldova nu mai este un loc sigur pentru mine. Fost premier: Las-o mai moale, domnule Plahotniuc

Vlad Plahotniuc, liderul PD
Vlad Plahotniuc, liderul PD (facebook.com / Vlad Plahotniuc)

„În opoziţie, dar la fel de puternici”, scrie liderul partidului democrat, Vlad Plahotniuc pe pagina sa de Facebook după cedarea puterii şi plecarea din Republica Moldova. Acesta a mai menţionat că spiritul echipei Partidului Democrat, indiferent dacă se află în opoziţie sau la guvernare, ar fi la fel de puternic.

„Zilele acestea, s-au lansat multe speculaţii şi atacuri, care au avut scopul de a demobiliza echipa noastră, dar, în realitate, ea s-a întărit şi a devenit mai motivată.

Decizia de a ne retrage de la guvernare şi a merge în opoziţie înseamnă o nouă etapă pentru PDM, una care ne va permite să putem lucra mai mult asupra modului nostru de a face politică, să lăsăm într-o parte ceea ce nu a funcţionat bine şi să venim cu noi idei şi acţiuni”, se arată în postare celui care a cârmuit în ultimii ani Moldova.

Totodată, Plahotniuc a specificat că ar avea nevoie de o pauză, dar nu pentru a se odihni, ci pentru a lucra la proiectele lansate de PD. Acesta a mai afirmat că are nevoie de timp pentru a-şi securiza familia, „după ce a trecut prin momente grele, inclusiv după o tentativă de răpire eşuată a mea, care a avut loc anul trecut, când mă aflam într-o vizită peste hotare”.

Victimizându-se, liderul democraţilor a adăugat că familia sa este speriată şi nu se simte în siguranţă nicăieri. „Familia mea are nevoie mai mult ca oricând să fiu lângă ea şi eu voi sta cât este necesar, pentru ca să treacă cu bine peste aceste momente şi să se simtă în siguranţă. Este dreptul meu să iau toate măsurile pentru a mă proteja şi a-mi proteja familia sau oamenii apropiaţi, aşa cum cred că e mai bine pentru ei. În această perioadă, Moldova nu este o ţară sigură, iar asta nu din cauza posibilelor dosare inventate de oponenţi, dar din cauza unora care îşi doresc să o preia cu forţa”, a adăugat Plahotniuc.

Menţionând că Moldova nu mai este un loc sigur pentru el, liderul PD a adăugat că nu este omul care să trăiască cu teamă, aşa că va merge înainte şi va da dovadă de patriotism în continuare.

„Las-o mai moale, domnule Plahotniuc. Nu mai speria moldovenii că „revii“! Ştii foarte bine că nu te doreşte nimeni şi nu te-ar apăra nimeni. De asemenea ştii bine că nu vei reveni, doar dacă... Doamne fereşte! Mai bine, ducă-se pe pustii! Vei rămâne în istorie ca o pată neagră, un exemplu de acaparare ocultă a unei ţări prin metode dubioase, deseori, chiar foarte dese, criminale.

Înainte de toate, rezolvă-ţi multiplele probleme legale în R. Moldova pe care fariseic zici că o iubeşti. După asta şi în România, Rusia, Ucraina, Elveţia, Germania, Marea Britanie şi încă în vreo zece ţări, inclusiv în toate ţările arabe. Crimă organizată, grup infracţional, spălare de bani, fraudă bancară, lipsire de libertate, tentativă de omor, instigare, corupţie, trafic de persoane, furt de identitate şi multe altele”, i s-a adresat fostul premier moldovean, Ion Sturza, liderului PD, prin intermediul unei postări pe pagina sa de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe