Liderul PPPDA va protesta duminică la Dublin alături de diasporă

Andrei Năstase salută protestele de la Chişinău, dar nu va participa la ele, alegând să meargă pe calea legală. Acesta a anunţat totuşi că duminică va protesta alături de diaspora irlandeză.
Andrei Năstase, liderul PPPDA
Andrei Năstase, liderul PPPDA (facebook.com / AndreiNastase)

Scrutinul prezidenţial, aşa cum a fost el organizat de instituţiile statului capturat de Plahotniuc, formal, s-a încheiat. Declaraţia aparţine liderului Partidului Politic „Platforma Demnitate şi Adevăr” (PPPDA), Andrei Năstase care a adăugat că, până la urmă, regimul de la putere a furat cetăţenilor precum şi candidatului unic, victoria, în cel mai cinic mod cu putinţă.

„Echipa de jurişti a candidatului antioligarhic pregăteşte în prezent probatoriul fraudării masive a alegerilor pentru instanţele de judecată şi Curtea Constituţională, care, conform articolului 135 lit.e) din Legea Supremă, urmează să confirme sau să infirme rezultatele afişate de Comisia Electorală Centrală. Până atunci, însă, Dodon se dă-n spectacol şi, sprijinit şi de holdingul mediatico-terorist al lui Plahotniuc, astăzi, la fel ca pe întreaga perioadă a campaniei, dezbină societatea moldovenească pe criterii geopolitice”, a menţionat Năstase, într-un comunicat de presă.

Acesta consideră că ameninţarea de marţi a celui care pretinde că ar fi fost ales preşedinte al întregii ţări împarte cetăţenii în „cei de acasă” şi „cei din diasporă”, în cei „pro-vest” şi „pro-est”, în „de stânga" şi „de dreapta", provocând în esenţă un război civil.

„Doar într-un asemenea climat regimul putred de corupt Plahotniuc poate să supravieţuiască într-o societate decimată de sărăcie, mâncată de corupţie şi aflată într-o profundă criză morală. Anume acest regim, în spatele unor false lupte geopolitice şi-a bătut joc de întreaga populaţie a Republicii Moldova, pe care a jefuit-o de miliardele acumulate în ultimii peste 25 de ani în rezervele valutare şi a obligat-o, fără să ţină cont de locul aflării, de etnie, de cultură, de religie, la plăţi înrobitoare pentru următorii 25 de ani”, a adăugat politicianul.

Cu toate că, de această dată, a decis să nu protesteze, alegând să demonstreze fraudarea alegerilor prin folosirea pârghiilor legale, Năstase salută totuşi iniţiativa civică a cetăţenilor de a protesta, atenţionându-i, pe de altă parte, să fie atenţi şi exigenţi. Totodată, acesta i-a îndemnat să nu se lase atraşi în „pseudo-proteste cu iz geopolitic, animate de oligarhie. Nu permiteţi ca aceste proteste să contribuie şi la mai multă dezbinare a societăţii şi să se transforme în confruntare civilă”.

„În ce mă priveşte, anunţ pe acesta cale că dau curs invitaţiei venite de la demna noastră Diasporă Irlandeză pentru a mă alătura unei ample acţiuni de protest care va avea loc în această duminică la Dublin. Vin alături de aceşti oameni minunaţi pentru a-i ajuta să-şi regăsească drepturile furate, aşteptările călcate în picioare de rinocerii oligarhici şi, într-un final, drumul spre Acasă”, a anunţat liderul PPPDA.