Liderul USR: N-aş vrea să sacrificăm alegerea primarilor în două tururi pentru anticipate

Dan Barna
Dan Barna (Epoch Times România)

Obiectivul principal pentru România este în acest moment alegerea primarilor în două tururi şi nu ar trebui sacrificat pentru alegerile anticipate, a transmis marţi seară, la Digi24, preşedintele USR Dan Barna, în contextul celor mai recente evoluţii de pe scena politică românească.

"Ei (PSD - n.r.) au 1.700 primari mufaţi fizic la banul public. Pentru ei, alegerile anticipate şi alegerea primarilor în două tururi sunt certitudini că vor fi decuplaţi de la obişnuinţa de a fura şi risipi banii publici. Din punctul nostru de vedere, obiectivul principal pentru România este alegerea primarilor în două tururi şi n-aş vrea, pentru că există riscul acesta, să sacrificăm alegerea primarilor în două tururi pentru anticipate", a afirmat Barna.

Liderul USR a atras atenţia că se poate construi un scenariu în care Guvernul Orban îşi angajează răspunderea pentru alegerea primarilor în două tururi, vine o moţiune de cenzură din partea PSD care dărâmă Executivul "şi n-am avea primari în două tururi" în cazul acesta.

"Poate, deşi sunt foarte sceptic că PSD va fi de acord să meargă spre anticipate şi atunci vor vota un al doilea Guvern. E clar. De aceea, miza principală este alegerea primarilor în două tururi, dar în egală măsură şi paşii spre anticipate ar putea fi construiţi. Lucrurile sunt complicate, o să vedem ce se va întâmpla şi săptămâna viitoare", a precizat Barna.

Întrebat de cine mai este nevoie pentru susţinerea proiectului privind anticipatele, liderul USR a replicat că "e nevoie de ceilalţi şi poate un pic de PSD".

"PSD sunt singurii care ar pierde cu adevărat în situaţia anticipatelor. Sunt un partid mare, care e disperat, îi e frică de electorat, de aceea vor vota orice fel de guvern pentru a evita anticipatele. Dar uitându-ne pe aritmetica parlamentară se pot obţine voturile necesare din toate celelalte partide. Faptul că preşedintele şi premierul s-au aliniat pe acest obiectiv despre care USR vorbeşte de doi ani şi am văzut zilele trecute o declaraţie cumva mai hotărâtă ca niciodată, mie îmi dă speranţă că s-ar putea face acest acord politic şi e important ca preşedintele să aibă un rol ca acest acord politic să se întâmple. Salut mesajul, dar hai să facem nişte paşi concreţi. Hai să începem consultările cu Pro România, cu ALDE şi UDMR pentru a ajunge în zona celor 2-3 voturi care să facă posibil acest demers", a punctat Barna.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne