Liga Campionilor. Campioana Europei, Liverpool se înclină în faţa SSC Napoli cu 2-0

Surpriză uriaşă pe San Paolo acolo unde campioana en-titre Liverpool a cedat în faţa celor de la Napoli, ambele goluri ale italienilor fiind marcate în ultimele zece minute ale partidei.
Liverpool - Napoli   2-0 în UCL.
Liverpool - Napoli  2-0 în UCL. (SSC Napoli/facebook)

FC Liverpool, deţinătoarea trofeului, a început cu stângul lupta din Grupa E a Ligii Campionilor la fotbal.

Campioana en-titre s-a înclinat cu scorul de 2-0, marţi seara, pe terenul formaţiei italiene SSC Napoli - stadionul ''San Paolo'', gruparea pregătită de Carlo Ancelotti câştigând graţie golurilor marcate în ultimele zece minute de joc prin Mertens (82 - penalty), respectiv Fernando Llorente (90+2).

Arbitrul de centru a dictat penalty după un duel în careu între Robertson şi Callejon, iar Mertens la executat fără emoţii pe goalkeeper-ul Adrian, pentru ca zece minute mai târziu, în prelungiri, Fernando Llorente să stabilească scorul final, 2-0 pentru Napoli. Următorul meci al italienilor va fi pe terenul celor de Genk, echipa lui Ianis Hagi.

”Nu cred că a fost penalty. Ce pot să spun, pentru mine, a fost foarte clar, nu a fost penalty. Suntem foarte critici cu noi, dar chiar nu a fost o performanţă foarte, foarte rea. A fost un joc pe care l-am fi putut câştiga la Napoli, dar nu am făcut-o, pentru că nu am marcat. Voiam să avem măcar un punct, dar nu l-am obţinut din cauza unui penalty. Sunt sigur că sunt o mulţime de opinii despre asta, dar, când un jucător sare înainte să aibă loc un contact, atunci nu poate fi vorba despre penalty. Dar nu putem schimba asta şi trebuie să trecem peste”, a comentat Klopp potrivit celor de la BT Sport.

Liverpool este campioana Europei en-titre, după ce a învins-o, în data de 1 iunie, pe Tottenham, scor 2-0, în finala Ligii disputată pe Wanda Metropolitano (Madrid).

Echipele de start

Napoli (4-4-2): Meret - Di Lorenzo, Manolas, Koulibaly, Rui - Callejon, Allan, Fabian Ruiz, Insigne - Lozano, Mertens

Antrenor: Carlo Ancelotti

Liverpool (4-3-3): Adrian - Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson - Milner, Fabinho, Henderson - Salah, Firmino, Mane

Antrenor: Jürgen Klopp

Alte rezultate înregistrate marţi seara în UCL:

Grupa E
Napoli - Liverpool 2-0
Au marcat: Dries Mertens 82 - penalty, Fernando Llorente 90+2.

RB Salzburg - Genk 6-2
Au marcat: Erling Braut Haaland 2, 34, 45+2, Hee-Chan Hwang 36, Dominik Szoboszlai 45, Andreas Ulmer 66, respectiv Jhon Lucumi 40, Mbwana Samata 52.

Grupa F
Inter Milano - Slavia Praga 1-1
Au marcat: Nicolo Barella 90+2, respectiv Peter Olayinka 63.

Borussia Dortmund - FC Barcelona 0-0
Marco Reus (Borussia) a ratat un penalty în min. 57 (a apărat Marc-André ter Stegen).

Grupa G
Olympique Lyon - Zenit St. Petersburg 1-1
Au marcat: Memphis Depay 50 - penalty, respectiv Sârdar Azmoun 41.

Benfica Lisabona - RB Leipzig 1-2
Au marcat: Haris Seferovic 84, respectiv Timo Werner 69, 78.

Grupa H
Ajax Amsterdam - Lille 3-0
Au marcat:
Quincy Promes 18, Edson Alvarez 50, Nicolas Tagliafico 62.

Chelsea - Valencia 0-1
A marcat: Rodrigo 74.
Ross Barkley (Chelsea) a ratat un penalty în min. 88 (bară).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport