Liga I. Edi Iordănescu (CFR Cluj), declaraţii după derby-ul cu FCSB

"Până la urmă Dumnezeu ne-a răsplătit, că nu meritam să pierdem şi în acelaşi timp, toate lucrurile astea s-au întors împotriva adversarului nostru, care are valoare şi îl respect. Am egalat pentru că nu am renunţat şi pentru că Dumnezeu ne-a făcut dreptate", - Edi Iordănescu, antrenor CFR Cluj.
Antrenorul român Edi Iordănescu.
Antrenorul român Edi Iordănescu. (Getty Images)

Derby-ul etapei a cincea a fazei play-off a campionatului intern s-a terminat indecis, după ce campioana a reuşit să restabilească egalitatea pe tabela de marcaj în minutele de prelungire prin fundaşul Andrei Burcă (90+3). Trupa lui Toni Petrea marcase iniţial din penalty în minutul 17, prin Florin Tănase.

"Ne aşteptam la un joc foarte greu şi uitaţi-vă la toate meciurile din play-off. Vorbim de Europa, de campionate foarte puternice, unde echipele joacă din 3 în 3 zile. Sunt echipe mari, construite pentru asta, dar vorbim şi de alte condiţii. E foarte greu la noi să ducem o astfel de luptă, cu meciuri atât de intense, cu atât de mare importanţă. Nu vorbim că jucăm din 3 în 3 zile, ci de meciuri cu cele mai bune echipe ale competiţiei.

De exemplu, vedeţi că Craiova a bătut CFR, a bătut FCSB şi a pierdut la Clinceni. E greu să ţii intensitatea şi ritmul ridicate. Ca şi joc, e vorba de moment. Poţi să valorifici, sau o păţeşti.

Am început cu o ocazie imensă. O să revăd şi eu jocul. Sigurjonsson nu ştiu dacă a ales procedeul corect, dar astfel de jocuri, cu titlul pe masă, trebuie să le valorifici. După care primim gol pe greşeli de interpretare, greşeli pe care le vom analiza. Nu avem voie să ajungem să interpretăm aşa la o minge de 60-70 de metri şi să ne trezim cu un penalty în disperare de cauză.

M-a deranjat în prima repriză un amănunt, fragmentările continue. Ceea ce s-a întâmplat şi în repriza a doua. Fotbalul înseamnă dinamică. Nu ştiu dacă s-au jucat efectiv 25 de minute în prima repriză şi la fel în a doua. Nu e normal.

Până la urmă Dumnezeu ne-a răsplătit, că nu meritam să pierdem şi în acelaşi timp, toate lucrurile astea s-au întors împotriva adversarului nostru, care are valoare şi îl respect. Am egalat pentru că nu am renunţat şi pentru că Dumnezeu ne-a făcut dreptate", a spus tehnicianul grupării din Gruia la finalul meciului, Edi Iordănescu.

CFR se menţine pe primul loc după acest egal cu 42 de puncte, cu două mai mult decât principala contracandidată, FCSB.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport