Liga I. FC Viitorul, asigurată prezenţa în preliminariile Europa League, după victoria cu 2-1 (0-1) în faţa Universităţii Craiova

Formaţia lui Gică Hagi a câştigat în deplasarea făcută pe Stadionul 'Ion Oblemenco' din Craiova, acolo unde a întâlnit echipa gazdă, Universitatea, meci din ultima etapă a fazei play-off la fotbal.
FC Viitorul Constanţa - Universitatea Craiova  2-1 (0-1)
FC Viitorul Constanţa - Universitatea Craiova  2-1 (0-1) (Universitatea Craiova/facebook)

FC Viitorul Constanţa a obţinut trei puncte importante pe terenul celor de la Universitatea Craiova, sîmbătă, scor final 2-1 (0-1), rezultat ce-i poziţionează pe constănţeni pe poziţia a treia în clasamentul Ligii I, şi totodată prezenţa în preliminariile Europa League.

Etapa a 10-a a fazei play-off i-a avut ca protagonişti pe Ivan Martic (15), respectiv Valentin Mihăilă (70, autogol), Denis Drăguş (90+3).

De menţionat că Universitatea a jucat din min. 73 în zece oameni, lusitanul Tiago Ferreira fiind eliminat de către arbitrul Marcel Bîrsan pentru o intrare neregulamentară la goalkeeper-ul Valentin Cojocaru când jocul era oprit.

Viitorul s-a impus în ultimele trei meciuri de campionat, în timp ce Universitatea, clasată pe locul patru, a pierdut ultimele trei etape. Pentru a merge la rândul ei preliminariile celei de-a doua competiţii fotbalistice inter-cluburi ca valoare din Europa, craiovenii au nevoie ca Viitorul să câştige finala Cupei României cu Astra Giurgiu, programată sâmbăta viitoare, la Ploiesti (25 mai).

ECHIPELE DE START

U Craiova: Pigliacelli - Martic, Ferreira, Acka, Bancu - Mateiu, Fedele, Cicâldău - Barbut, Andrei Cristea, Mihăilă.
Antrenor: Corneliu Papura.

FC Viitorul: Cojocaru - Boboc, Tiru, Ghiţă, De Nooijer - Houri, Baluta, Vina - Ianis Hagi, Rivaldinho, Drăguş.
Antrenor: Gheorghe Hagi.

Arbitru: Marcel Bîrsan; arbitri asistenţi: Radu Adrian Ghinguleac, Valentin Avram (toţi din Bucureşti); arbitru de rezervă: Adrian Viorel Cojocaru (Galaţi)
Observatori: Aron Huzu (Sibiu) - CCA, Paul Mincu (Bucureşti) - LPF

Clasamentul din play off-ul Ligii 1 se prezintă astfel:

1. CFR Cluj 50 puncte (9 meciuri)

2. FCSB 45 puncte (9 meciuri)
3. Viitorul 39 puncte (10 meciuri)

4. U Craiova 36 puncte (10 meciuri)
5. Astra 24 puncte (9 meciuri)
6. Sepsi 20 puncte (9 meciuri)

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport