Liga I. FC Viitorul şi FC Hermanstadt au terminat indecis

Puştii lui Hagi au obţinut doar un punct din deplasarea făcută la Târgu Mureş pe terenul celor de FC Hermanstadt, ambele formaţii trecându-şi în cont câte o reuşită prin Vlad Achim (14 - penalty), respectiv Gabriel Debeljuh (45+2).
(Viitorul FC/facebook)

FC Hermanstadt şi FC Viitorul Constanţa au remizat, vineri seara, pe Stadion Trans-Sil - Târgu Mureş, scor final 1-1 (1-1), într-un meci din etapa a 16-a a Ligii I de fotbal.

Deşi formaţia dobrogeană a început extrem de bine, reuşind deschiderea scorului încă din minutul 14 în urma unui penalty executat cu succes de Vlad Achim, gazdele au revenit în cărţi în finalul primei reprize graţie croatului Gabriel Debeljuh (45+2) care a speculat foarte bine o eroare în apărarea constănţenilor.

Partida a fost una destul de intensă, cu ocazii de poartă importante la ambele porţi, dintre care cele mai evidente au fost ratările celor două lovituri de la unsprezece metri. Sibienii au irosit şansa prin Petrişor Petrescu (40), cu un şut care l-a scos în evidenţă pe goalkeeper-ul Căbuz, pentru ca gruparea de la malul Mării Negre să treacă prin aceeaşi experienţă datorită lui Gabriel Iancu (77), care a nimerit bara.

FC Hermannstadt este de opt etape fără victorie (cinci egaluri şi trei eşecuri), în timp ce Viitorul a contabilizat o singură victorie în ultimele patru etape (două egaluri şi un eşec).

ECHIPELE DE START

Hermannstadt: Novo - Luchin, Viera, I. Stoica, Busu - Dumitriu, Dalbea, Offenbacher - Vodă, Debeljuh, Buzan
Rezerve: Cristiano, Tatar, Petrescu, Cordea, Miguel, Caiado, Yazalde
Antrenor: Eugen Neagoe

Viitorul: Căbuz - Boboc, Ţîru, Mladen, de Nooijer - Ciobanu, Achim, Houri - Matei - Iancu, Ganea
Rezerve: Buzbuchi, Artean, Filip, Dulca, Iacob, Piţu, Munteanu
Antrenor: Gheorghe Hagi

Cartonaş roşu: Răzvan Dâlbea (FC Hermannstadt, 74).

Arbitru: Adrian Viorel Cojocaru (Galaţi); arbitri asistenţi: Marius Nicoară (Drobeta-Turnu Severin), Ionel Valentin Dumitru (Gherghiţa/Prahova); arbitru de rezervă: Florin Mihai Marcu (Oradea)
Observatori: Cornel Sorescu (Piteşti) - CCA, Dan Potocianu (Reşiţa) - LPF