Liga I. FC Viitorul surclasează pe campioana CFR Cluj

Gruparea constănţeană a obţinut o frumoasă victorie pe teren propriu în faţa ceferiştilor - trei puncte importante pentru puştii lui Hagi care se poziţionează astfel în fruntea Ligii I la egalitate de puncte cu actualul lider al clasamentului. Scor final 3-1 (2-0).
FC Viitorul Constanţa - CFR Cluj  3-1   (2-0), în etapa a 12-a a Ligii I de fotbal.
FC Viitorul Constanţa - CFR Cluj  3-1 (2-0), în etapa a 12-a a Ligii I de fotbal. (Viitorul FC/facebook)

FC Viitorul Constanţa a triumfat în faţa campioanei en-titre CFR Cluj, duminică seara, meci din cadrul etapei a 12-a a Ligii I de fotbal. Partida desfăşurată la Academia Hagi - Stadion Central - Ovidiu, a aparţinut în cea mai mare parte gazdelor, care au arătat o formă extraordinară - o evoluţie admirabilă mult peste gruparea pregătită de fostul internaţional Dan Petrescu, care s-a înclinat până la final cu scorul de 3-1 (2-0).

Cei care au contribuit la stabilirea rezultatului înregistrat pe tabela de marcaj au fost Ionuţ Peteleu (27, autogol), Cosmin Matei (37), Rivaldinho (57), respectiv Juan Emanuel Culio (76 - penalty).

"Dan Petrescu are o echipă foarte bună. Noi am tratat meciul foarte bine pentru că ştiam că jucăm împotrivă unei echipe europene.. Suntem la egalitate de puncte cu CFR. Ne-am vândut cei mai buni jucători şi suntem tot acolo. Avem două săptămâni să pregătim meciul cu Academica, pentru că este o formaţie care joacă fotbal şi ştie fotbal." a spus Gheorghe Hagi la finalul duelului. De menţionat că echipa sa venea după eşecul cu Universitatea Craiova.

"Cea mai slabă repriză de când sunt eu la CFR, dar a fost şi meritul lor. Când stai prin aeroporturi şi avioane, poate cu alte echipe câştigi, dar cu Viitorul e greu. " a declarat la rândul său 'Super Dan', care venea la rândul lui cu echipa sa după înfrângerea din Europa League cu Celtic (0-2 la Glasgow).

În acest moment cele două formaţii sunt la egalitate de puncte (24) în fruntea Ligii 1, fiind urmate îndeaproape de Craiova cu 23.

Echipele de start:

Viitorul: Căbuz - Boboc, Ţîru, Mladen, De Nooijer - C. Matei, Artean, L. Houri - G. Iancu, Rivaldinho, G. Ganea.
Rezerve: Cojocaru, St. Filip, P. Iacob, Ciobanu, Calcan, M. Dulca, Vl. Achim.
Antrenor: Gică Hagi.

CFR Cluj: Arlauskis - Peteleu, Vinicius, Cestor, Camora - Itu, Hoban, Culio - Costache, L. Traoré, Păun.

Arbitru: George Cătălin Găman (Craiova); arbitri asistenţi: Daniel Mitruţi (Craiova), Ciprian Florin Danşa (Satu Mare); arbitru de rezervă: Horia Gabriel Mladinovici (Bucureşti)
Observatori: Augustus Constantin (Râmnicu Vâlcea) - CCA, Valentin Mateescu (Ploieşti) - LPF