Liga I. Politehnica Iaşi, victorie preţioasă în lupta pentru evitarea retrogradării (play-out)

Moldovenii, pe fondul unei ploi torenţiale, a obţinut maximul de puncte din confruntarea cu FC Voluntari, scor final 2-1 (1-1), o primă victorie după 3 etape fără succes (două egaluri şi un eşec).
Politehnica Iaşi - FC Voluntari 2-1   (1-1), în etapa a 12-a a   fazei play-out a Ligii I de fotbal.
Politehnica Iaşi - FC Voluntari 2-1 (1-1), în etapa a 12-a a fazei play-out a Ligii I de fotbal. (FC Politehnica Iaşi/facebook)

Politehnica Iaşi a făcut un pas important în lupta pentru menţinerea în primul eşalon al sistemului competiţional fotbalistic din România, joi seara, în etapa cu numărul 12 a fazei play-out.

Partida disputată în compania formaţiei FC Voluntari pe Stadion ''Emil Alexandrescu'' din Iaşi, a înregistrat la finalul timpului regulamentar de joc scorul de 2-1 (1-1), o victorie preţioasă pentru elevii lui Mircea Rednic angajaţi în acest moment în lupta pentru salvarea de la retrogradare, locul şase în clasamentul play-out.

Oaspeţii au deschis primii scorul prin Mihai Căpăţînă (30), cu un şut din marginea careului, pentru ca apoi gazdele să reuşească întoarcea scorului prin golurile înscrise de internaţionalul capverdian Rodny Lopes Cabral (42) şi nigerianul Michael Omoh (74).

Poli Iaşi a obşinut astfel prima victorie după trei etape (două egaluri şi un eşec), în timp ce FC Voluntari a cedat ultimele trei jocuri susţinute în deplasare şi are o singură victorie în ultimele cinci etape (un egal, trei eşecuri).

CSM Politehnica Iaşi - FC Voluntari 2-1 (1-1), Stadion ''Emil Alexandrescu'' - Iaşi
Au marcat: Rodny Lopes Cabral (42), Michael Omoh (74), respectiv Mihai Căpăţînă (30).
Arbitru: Adrian Viorel Cojocaru (Galaţi); arbitri asistenţi: Radu Adrian Ghinguleac (Bucureşti), Valentin Avram (Bucureşti); arbitru de rezervă: Florin Andrei (Târgu Mureş)
Observator: CCA: Eduard Dumitrescu (Piteşti)