Liviu Dragnea (PSD): Vom folosi şi la parlamentare numărătoarea paralelă de la referendum, legea ne dă voie

Liviu Dragnea, PSD
Liviu Dragnea, PSD (Epoch Times România)

Secretarul general al PSD Liviu Dragnea a anunţat marţi că USL va folosi la alegerile parlamentare acelaşi sistem de numărare paralelă a voturilor pe care l-a utilizat la referendumul din iulie pentru demiterea preşedintelui Băsescu.

Întrebat despre faptul că DNA a declanşat urmărirea penală pentru 67 de persoane, inclusiv preşedinţi de secţii de votare, pentru referendumul de demitere a preşedintelui din 29 iulie, Dragnea a răspuns:

"Preşedinţii de secţie nu sunt membri ai vreunui partid, nici măcar ai PSD. Eu nu am vorbit cu niciun preşedinte de secţie despre absolut nimic. Nu am comunicat cu ei".

De asemenea, liderul PSD a declarat că grav este că apare bănuiala că disputele politice se rezolvă prin mijloace penale.

"Ceea ce mi se pare foarte grav este că apare bănuiala că disputele politice se rezolvă prin mijloace penale, ceea ce este foarte grav într-o ţară democratică (…) Eşti un om politic la un anumit nivel în România lui Băsescu treci prin astea, asta-i viaţa", a spus secretarul general al PSD.

Totodată, fiind întrebat dacă acest sistem de numărare paralelă va fi folosit şi la alegerile parlamentare din 9 decembrie, Dragnea a răspuns:

"Bineînţeles că o să-l aplicăm, pentru ca toate partidele fac numărătoare paralelă, transmiterea rezultatelor numărătorii paralele prin SMS, prin telefonie voce, prin web, prin porumbei călători are mai puţină importanţă. Faptul că poţi să faci numărătoare paralelă este stipulat lege şi are dreptul fiecare partid, chiar şi cele care nu-l susţin pe Traian Băsescu".

Procurorii DNA au început marţi urmărirea penală faţă de 67 de persoane acuzate de fraude la referendum, printre care 49 de preşedinţi şi membri ai unor secţii din Teleorman, Vrancea şi Gorj şi 18 observatori din partea unor ONG-uri, membri de partid, care l-au ajutat pe Liviu Dragnea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne