Lockheed Martin şi un contractor turc vor construi rachete pentru avioanele de luptă F-35

Avion tip F-35 Lightning II.
Avion tip F-35 Lightning II. (Roslan Rahman/AFP/Getty Images)

Lockheed Martin, contractor al armatei americane, a semnat un contract pentru a construi rachete de croazieră pentru avioanele de luptă F-35 în parteneriat cu firma turcă Roketsan, conform unei declaraţii publicate pe site-ul contractorului american.

“Lockheed Martin are o lungă istorie de parteneriate cu Turcia şi noi aşteptăm să lucrăm îndeaproape cu Roketsan la acest proiect important”, a susţinut într-o declaraţie publicată miercuri Rick Edwards, vicepreşedintele executiv al Departamentului pentru Controlarea Rachetelor din cadrul Lockheed Martin.

Edwards a confirmat faptul că rachetele vor fi proiectate pentru nevoile specifice ale avioanelor de luptă F-35 Lighting II.

Cele două companii vor dezvolta şi vor produce împreună aceste rachete.

Roketsan, care a fost fondată în 1988, participă la programele NATO pentru apărarea Europei.

Lockheed Martin, care a dezvoltat de asemenea şi avionul de luptă F-35, a declarat că acesta este un avion de generaţia a 5-a, cu capacităţi stealth, viteză supersonică şi agilitate extremă.

Totuşi, avionul a fost subiectul mai multor critici cu privire la plângerile piloţilor care nu puteau vedea anumite zone din afara cabinei.

Într-un raport din 2013 al Inspectorului General din SUA, atât Departamentul de Stat american cât şi Lockheed Martin au fost criticaţi pentru că nu au implementat un concept mai riguros pentru avionul de luptă F-35.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe