Londra acuză Rusia că blochează accesul inspectorilor în Douma. Kremlinul neagă

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov (Kirill Kudryavtsev/AFP/Getty Images)

Kremlinul a afirmat luni că acuzaţiile britanicilor, potrivit cărora inspectorilor nu li se permite accesul în oraşul sirian Douma sunt nefondate, adăugând că Rusia a susţinut în mod constant o investigaţie asupra presupusei agresiuni cu gaz chimic, care a fost folosit drept justificare pentru un atac cu zeci de rachete lansat în weekend de forţele americano-franco-britanice.

Delegaţia britanică în Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice a declarat că Rusia şi Siria încă nu au permis accesul inspectorilor la locul presupusului atac chimic, pentru care a fost acuzat guvernului liderului sirian Bashar al-Assad.

"Am cerut o investigaţie obiectivă. Am cerut acest lucru imediat după ce au apărut informaţiile privind acest atac. Prin urmare, acuzaţiile împotriva Rusiei sunt nefondate", a afirmat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Peskov a afirmat că atacul aerian condus de SUA împotriva Siriei în weekend reprezintă "cea mai recentă încălcare a dreptului internaţional" şi reprezintă un act de agresiune.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe