Londra între uimire şi scandal, hoţi surprinşi la Palatul Buckingham

Mioara Stoica
08.09.2013

Doi bărbaţi au fost arestaţi luni de Poliţia Metropolitană în palatul regal, unul dintre ei reuşind să pătrundă până la etajele închise publicului. Nu a fost niciun pericol pentru familia regală.

Ar fi fost furtul secolului dacă bărbatul ar fi reuşit să intre în Palatul Buckingham, luni noaptea. Dar cum era previzibil, aspirantul la titlul de hoţ a fost oprit imediat de către Poliţia Metropolitană din Londra, fiind arestat în aceeaşi noapte.

Un alt bărbat care se afla în apropierea palatului regal a fost arestat, de asemenea, fiind suspectat de tentativă de furt. Un ofiţer de poliţie a declaratprima persoană, despre care nu se cunosc încă datele de identificare, ar fi fost găsită într-o cameră care, în mod normal, este deschisă publicului doar până la ora 22:30.

În urma reconstituirii faptelor, s-a constatat că neobişnuitul vizitator s-a urcat pe o fereastră şi, de acolo, a sărit la parterul palatului regal. Bărbatul a fost arestat pentru furt, violare de domiciliu şi vandalism.

Probabil că bărbatul cunoştea faptul că Regina Elisabeta îşi petrece lunile august şi septembrie în castelul scoţian din Balmoral. Din fericire, niciun menbru al familiei regale, nu era acasă în acel moment. Ambii bărbaţi au fost eliberaţi pe cauţiune.

Incidentul de luni reprezintă una dintre cele mai grave tentative de furt de la Palatul Regal, dar acesta nu este singurul.

În 1982, Michael Fagan a intrat în camera reginei în timp ce ea dormea, dar chiar şi in acele circumstanţe, s-a facut remarcat legendarul sânge rece al suveranei. De fapt, hoţul a fost arestat în timp ce vorbea în mod amabil cu suverana, care se afla încă în pat. În acea situaţie, regina a sunat alarma numai atunci când Fagana făcut greşeala de a cere o ţigară.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor