Londra va trimite soldaţi în Iordania în cazul unei agresiuni ruseşti în Europa

Conform unei surse militare britanice citate de presă, exerciţiile militare neaşteptate din Iordania, la care va participa şi Regatul Unit, au rolul de a pregăti soldaţii britanici pentru o eventuală alăturare la forţele din Ucraina.
Soldaţi britanici.
Soldaţi britanici. (Captură Foto)

Armata britanică va trimite 1.600 de soldaţi în Iordania pentru a participa la o serie de exerciţii militare în vederea pregătirii pentru o posibilă confruntare între Rusia şi ţările NATO din Europa de Est.

Ziarul The Daily Telegraph a raportat că soldaţii britanici vor participa la exerciţiile militare din Iordania, în ciuda reducerii cheltuielilor pentru apărare. Luna trecută, aproximativ 80 de vehicule militare au fost trimise în Iordania şi un total de peste 300 vor participa la aceste exerciţii, descrise ca având o scară similară cu cea a invaziei Irakului.

“Acestea nu sunt exerciţii militare împotriva Statului Islamic. De fapt, [prin aceste exerciţii] ne asigurăm că suntem pregătiţi pentru a ne alătura forţelor SUA mai degrabă în Ucraina decât în Siria”, a declarat o sursă militară britanică, citată de Daily Telegraph

Guvernul rus a negat că are vreun interes să pătrundă în regiune şi a acuzat NATO de instigare la război, susţinând că politicile alianţei militare vestice ar putea avea efecte secundare, arată agenţia rusă de ştiri Sputnik. Ca răspuns, Moscova ar putea investi mai mult în armata sa.

În 2 februarie, Pentagonul a anunţat o creştere a bugetului său pentru a gestiona “agresiunea rusească”. În anul următor, Pentagonul va cere 3,4 miliarde de dolari pentru soldaţi şi pregătire.

Secretarul american al apărării Ashton Carter a declarat că această creştere a cheltuielilor militare face parte dintr-un buget propus de 582,7 miliarde de dolari pentru a se adresa provocările prezentate de Rusia, China, Coreea de Nord, Iran şi Statul Islamic.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe