Lovitură de teatru: Dăncilă a trimis la Cotroceni şase noi propuneri de miniştri. Printre ei, trei membri ALDE

Viorica Dancila
Viorica Dancila (Epoch Times România)

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că a trimis la Cotroceni şase noi propuneri de miniştri, dintre care trei sunt parlamentari ALDE ce ar urma să preia chiar posturile lăsate vacante după retragerea oficială a partidului condus de Călin Popescu Tăriceanu de la guvernare.

"În calitate de prim-ministru am decis să nominalizez reprezentanţi ai ALDE pentru portofoliile rămase vacante în urma demisiilor de la finalul lunii august. Am toată aprecierea pentru acei membri ai ALDE care au înţeles că România are nevoie de stabilitate şi dincolo de interesul personal sau de miza politică, importante sunt România şi românii şi au decis să respecte votul oamenilor din 2016 şi programul de guvernare pe care ni l-am asumat împreună. E important să continuăm guvernarea pentru a oferi stabilitate, să ne mobilizăm pentru consolidarea imaginii României în plan extern, mai ales în acest moment când trebuie să susţinem reprezentantul nostru pentru Comisia Europeană. Pornind de la interesele României, de la interesele românilor, am luat decizia de a nominaliza reprezentanţi ai ALDE pentru cele trei portofolii vacante", a declarat Dăncilă.

Astfel, şefa PSD a anunţat că va transmite către preşedintele României următoarele nominalizări: pentru portofoliul Mediului şi vice-prim-ministru Graţiela Gavrilescu, pentru portofoliu Energiei, Ion Cupă, pentru portofoliu Relaţiei cu Parlamentul, Ştefan Băişanu.

"De asemenea, având în vedere că pe data de 12 septembrie expiră interimatul de la Ministerul Afacerilor Interne şi trebuie să pregătim în primul rând alegerile prezidenţiale dar să răspundem şi provocărilor actuale, de asemenea, având în vedere că pe data de 18 septembrie expiră interimatul pentru Ministerul Educaţiei Naţionale iar funcţia pentru vice-premier pe probleme economice este vacantă, voi transmite către domnul preşedinte Iohannis următoarele propuneri de miniştri: pentru Ministerul Afacerilor Interne – domnul Dan Chirilă, actual secretar de stat în cadrul acestui minister, pentru Ministerul Educaţiei Naţionale – doamna Camelia Gavrilă, pentru funcţia de vice-prim-ministru, domnul Dan Matei. Sper ca de această dată, domnul preşedinte Klaus Iohannis să acţioneze ca preşedinte al României şi nu ca şi candidat pentru această funcţie şi să nu blocheze orice iniţiativă de normalitate pentru România", a precizat Dăncilă.

Premierul a ţinut să sublinieze că este "un demers important" din mai multe puncte de vedere.

"Este important să asigurăm stabilitate, este important să dăm dovadă de responsabilitate şi cred că dincolo de lupta politică, dincolo de interesele personale, trebuie să primeze interesele României şi al românilor. Trebuie să acţionăm astfel încât oamenii să îşi primească salariile, pensionarii să îşi primească pensiile, să încurajăm acele proiecte care sunt aşteptate de către români şi cred că atunci când este vorba de interesul României, când este vorba de interesul românilor, trebuie - indiferent de funcţia pe care o ocupăm - să acţionăm cu foarte multă responsabilitate. În această după-amiază voi trimite cele şase propuneri către Palatul Cotroceni", a afirmat Dăncilă.