Lovitură de teatru: Şeful CSM, Bogdan Mateescu, o reclamă la CSM pe Raluca Prună pentru critici aduse pe Facebook

Raluca Pruna(Ministrul Justitiei)
Raluca Pruna(Ministrul Justitiei) (Florin Chirila\Epoch Times)

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Bogdan Mateescu, a reclamat-o pe Raluca Prună, fost ministru al Justiţiei, forului pe care îl conduce, pentru un mesaj critic postat de aceasta pe pagina sa de Facebook, au dezvăluit, pentru G4Media, surse judiciare.

În viziunea Ralucăi Prună, CSM este "şi ridicol, şi penibil, şi decuplat de orice legătură de menirea sa constituţională de garant al independenţei justiţiei". CSM ar fi ajuns practic "o adunătură de ţaţe juridice şi de magistraţi născuţi cu credinţa că destinul lor nu poate fi decât acela de şef din ziua întâi, toţi aliniaţi într-un sindicat prost".

"Cu tot respectul şi cu toată responsabilitatea, vă spun că pur şi simplu cred că trăim într-o ţară de nebuni. Când CSM nu are altceva de făcut decât să obstrucţioneze orice gest, orice acţiune normală în registrul de echilibrare şi control al puterilor în stat şi sare ca ars, îi spun public CSM, la a cărui constituire am contribuit nemijlocit în 2004 - când marii membri de acum erau magistraţi deja, dar obedienţi sau tăcuţi fericiţi sub talpa stăpânirii de atunci, că regret profund că am participat la crearea unei instituţii monstru. Este în plan profesional un mare eşec. (...) Puteţi fi desfiinţaţi, nu toate statele de drept au CSM şi niciunul adevărat un CSM ca în România", a declarat Raluca Prună. Detalii aici.

Fostul ministrul al Justiţiei a avut această reacţie dură după ce şeful CSM, Bogdan Mateescu, a sesizat Inspecţia Judiciară în urma unor declaraţii făcute de ministrul Justiţiei, Stelian Ion, despre "preluarea cu japca a dosarelor" şi deciziile care ar fi stabilite dinainte.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne