Lovitură pentru Laura Georgescu. Şefii delegaţiilor CERF vor primi înregistrările compromiţătoare cu şefa CNA

Laura Georgescu, preşedinta CNA
Laura Georgescu, preşedinta CNA (Epoch Times România)

Narcisa Iorga, Valentin Alexandru Jucan şi Florin Gabrea, membri ai CNA, fac apel ca Laura Georgescu, preşedintele CNA, să nu conducă reuniunea CERF (Central European Regulatory Forum) care va avea loc la Bucureşti, la începutul lunii septembrie. Cei trei membri CNA cer să se găsească o soluţie urgentă astfel încât Laura Georgescu să nu atragă şi România în scandalul a cărui protagonistă este, eventual reuniunea să fie condusă de vicepreşedinte. Cei trei membri CNA anunţă în mod public şi foarte serios că înregistrările audio cu Laura Georgescu şi traducerea lor în engleză vor ajunge în e-mailurile tuturor şefilor instituţiilor prezente la reuniunea CERF, în cazul în care aceasta va conduce lucrările.

Într-un comunicat de presă, Narcisa Iorga, Valentin Alexandru Jucan şi Florin Gabrea fac cunoscut faptul că la Bucureşti, în perioada 4-5 septembrie, Consiliul Naţional al Audiovizualului din România va fi gazda unei reuniuni a instituţiilor similare din Europa Centrală şi de Est. Totuşi, membrii CNA nu cunosc niciun detaliu despre agenda evenimentului, despre invitaţii care au confirmat prezenţa sau locul unde are loc evenimentul deoarece preşedintele CNA ţine secretă orice informaţie legată de eveniment şi pretinde senin că asigură ”mersul înainte al agendei publice a instituţiei”.

Narcisa Iorga afirmă că "Laura Georgescu a stat ascunsă o lună de zile, a creat premisele unui blocaj instituţional la nivelul CNA şi acum speră că totul s-a şters cu buretele. Consideră, probabil, că acest eveniment internaţional îi va asigura corectarea imaginii extrem de şifonate în urma difuzării înregistrărilor audio care arată cum vorbeşte, cum gândeşte şi, mai ales, cum acţionează preşedintele CNA."

Miercuri, 27 august, membrii CNA, inclusiv Laura Georgescu, vor fi audiaţi în Comisia de cultură a Senatului, ca urmare a unei sesizări transmise de semnatarii acestui comunicat pe 18 iunie, în care sunt reclamate abuzurile pe care preşedintele CNA le comitea la acea dată. Totodată, cei trei semnatari fac un apel la senatorii membri ai Comisiei şi toţi responsabilii politici ai ţării pentru stabilirea priorităţilor în domeniul audiovizual, începând chiar cu CNA.

Dacă oamenii politici responsabili de numirea Laurei Georgescu în CNA nu reacţionează, aceasta, aşa compromisă cum este, va reprezenta România la reuniunea internaţională.

Cei trei semnatari ai comunicatului consideră că

"Laura Georgescu nu mai poate conduce Consiliul Naţional al Audiovizualului. S-a descalificat iremediabil. Dacă Dumneavoastră consideraţi altfel, trebuie s-o spuneţi deschis şi clar. Ambiguitatea nu doar că nu ajută nimănui, ci, dimpotrivă, dăunează grav societăţii în ansamblu. Dacă Dumneavoastră consideraţi că mai aveţi nevoie de timp pentru înlăturarea Laurei Georgescu din structura CNA, noi apreciem că este o urgenţă. Acest preşedinte nu mai poate reprezenta Consiliul, cu atât mai mult în relaţiile internaţionale întrucât nu se reprezintă doar pe sine, ci reprezintă România. După deplina delegitimare, Laura Georgescu nu poate fi prezentă, ca preşedinte al CNA şi gazdă a reuniunii CERF din Bucureşti, umăr lângă umăr cu şefii instituţiilor europene similare.

În cazul în care Dumneavoastră nu veţi găsi rapid o soluţie salvatoare, vă atenţionăm că vom aduce la cunoştinţa reprezentanţilor acestor instituţii europene, până la data sosirii lor în România, conţinutul înregistrărilor audio, cu expresii vulgare, incompatibile cu poziţia morală şi profesională a unui membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului, a căror protagonistă este Laura Georgescu. Ea nu are ruşine, Dumneavoastră nu reacţionaţi, dar noi considerăm că este obligatoriu să informăm partenerii CNA cu cine se asociază."

Semnatarii comunicatului precizează faptul că la reuniunea internaţională CNA poate fi condus şi reprezentat de către vicepreşedintele Consiliului şi nu de preşedintele Laura Georgescu, care este deja un om compromis.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne