Lovituri aeriene vizează patru spitale în oraşul sirian Alep

Forţele guvernamentale siriene au bombardat câteva spitale şi o bancă de sânge în părţile ocupate de rebeli ale oraşului Alep, a declarat un grup de monitorizare din Londra. Un grup de doctori sirieni a cerut suspendarea “pedepsirii colective” a întregului oraş.
Clădiri distruse în oraşul sirian Alep, 2016.
Clădiri distruse în oraşul sirian Alep, 2016. (Captură Foto)

Raidurile aeriene au lovit patru spitale improvizate în Alepul asediat, precum şi un al cincilea în oraşul învecinat Atareb, a declarat duminică Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului.

Asociaţia Doctorilor Independenţi (IDA), un grup de doctori sirieni care susţin clinicile din Alep, a declarat că un copil de doar două zile a murit după o lovitură aeriană guvernamentală aplicată asupra unui spital pentru copii. Spitalul respectiv a fost atacat de două ori într-un interval de nouă ore, a precizat organizaţia.

“După cea de-a doua lovitură, a trebuit să îl mutăm [pe bebeluş] în adăpostul antiaerian şi din acest motiv a murit”, a declarat asistenta medicală şefă. Bebeluşul a murit aparent după ce rezerva sa de oxigen a fost blocată în timpul atacurilor.

“Atacarea şi decimarea instituţiilor pentru îngrijirea sănătăţii constituţie crime de război. Cerem o încetare imediată a acestui fenomen şi o suspendare a pedepsirii colective înfruntate de întregul oraş”, a precizat IDA.

Conform grupului, doar cinci spitale au mai rămas în stare de operare în partea estică a oraşului Alep, care este asediat de forţele regimului lui Bashar al-Assad.

Forţele regimului au blocat săptămâna trecută principalul drum care duce spre părţile controlate de rebeli ale oraşului, intensificând asediul asupra punctelor deţinute de rebeli în Alep. Proviziile medicale şi alimentare sunt tot mai puţine, conform rezidenţilor.

Rusia şi SUA au încheiat recent o altă rundă de discuţii asupra conflictului din Siria, dar au menţinut secrete majoritatea detaliilor întâlnirii. Delegatul ONU în Siria, Staffan de Mistura, a declarat că speră că vor avea loc noi discuţii pentru pace în luna august.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe