Ludovic Orban: Cu siguranţă vom decide înlocuirea preşedintelui Casei de Pensii

Ludovic Orban
Ludovic Orban (Epoch Times România)

Premierul Ludovic Orban a anunţat, luni, că guvernul va dispune înlocuirea preşedintelui Casei de pensii precum şi un proces de modernizare a acestei instituţii. Declaraţiile premierului vin în contextul în care, potrivit datelor prezentate de ministrul Muncii într-o videoconferinţă, la ora actuală 45.000 de dosare de pensionare sunt întârziate faţă de termen.

„Cu siguranţă vom decide înlocuirea preşedintelui Casei de Pensii şi mai ales un proces de modernizare a Casei de Pensii care este complet neadaptată secolului XXI şi e necesară o fluidizare a procedurilor, e necesară o digitalizare şi o creştere a calităţii serviciului către pensionari”, a declarat Orban, răspunzând întrebărilor presei.

Reamintim că săptămâna trecută, la Digi24, premierul Ludovic Orban a acuzat că PSD continuă să pună piedici, un exemplu în acest sens fiind faptul că preşedintele Casei Naţionale de Pensii, Ioan - Petru Căprariu, a intrat în concediu medical, astfel că nu pot fi calculate şi finalizate pensiile celor care şi-au înaintat dosarul şi aşteaptă de luni de zile pensia.

„Preşedintele Casei de Pensii şi-a luat concediu medical, parcă special ca să creeze probleme în plata pensiilor. Ei creează efectiv nişte situaţii absolut de neimaginat, un asemenea comportament iresponsabil eu n-am mai văzut, în condiţiile în care sunt întârzieri la calcularea pensiilor. S-au pensionat oamenii şi aşteaptă deciziile de pensionare, sunt întârzieri de o lună, de două, de trei luni de zile în calculele care stau la baza deciziei de stabilire a pensiilor. Stau oamenii şi aşteaptă deciziile pe pensii şi el intră în concediu medical”, a declarat Ludovic Orban.

Şeful Executivului a pus situaţia lui Căprariu pe seama faptul că acesta din urmă ar fi putut bănui că urmează să fie schimbat din funcţie, astfel că şi-a luat concediu medical.

„Trebuie demişi toţi cei care au fost puşi de PSD şi care sunt responsabili de situaţia critică în care ne găsim”, a afirmat Ludovic Orban.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne