Luke Perry, interpretul lui Dylan din Beverly Hills, a încetat din viaţă

Actorul, care avea 52 de ani, a suferit, miercuri, un accident vascular cerebral, care i-a fost fatal.
Jason Priestley, Shannen Doherty şi Luke Perry
Jason Priestley, Shannen Doherty şi Luke Perry (Photo by Jim Smeal/WireImage,Getty)

Actorul Luke Perry, care a devenit celebru pentru rolul lui Dylan McKay din serialul TV Beverly Hills 90210, a suferit un accident vascular cerebral miercuri, 27 februarie, şi a încetat din viaţă luni, 4 martie, la vârsta de 52 de ani.

Actorul a decedat la St. Joseph's Hospital din Burbank, California (SUA), unde a fost spitalizat după ce boala l-a lovit când se afla în casa sa din Sherman Oaks.

Coy Luther Perry III - numele său real - s-a născut la 11 octombrie 1965, în Mansfield. Hotărât să devină actor, s-a mutat în Los Angeles şi a obţinut primele roluri în Another World şi Loving la sfârşitul anilor optzeci. Dar actorul devine cunoscut în 1990, când a fost angajat să interpreteze rolul lui Dylan McKay în serialul de televiziune Beverly Hills 90210, rolul unui tânăr cu probleme, inspirat din viaţa lui James Dean. În serial este descendentul unei familii de miliardari, are probleme cu alcoolul şi cu familia şi o atitudine de dur, în spatele căreia se ascunde un suflet fragil şi blând.

Personajul a fost simpatizat de public, iar Perry devine star, joacă în aproape toate episoadele, din 1990 până în 1995, apoi, după o perioadă de absenţă, revine din 1998 până în 2000. A jucat şi în alte filme, dar niciun rol nu este asemănător celui din Beverly Hills 90210: Perry devine un idol al adolescenţilor, iar serialul încă este considerat un succes al anilor nouăzeci. Cu toate acestea, actorul va decide să nu participe la spinoff-ul serialului, realizat în 2008. "Voi fi legat de el pentru tot restul vieţii mele - a spus el odată, vorbind despre personaj - iar asta e bine. Pe Dylan McKay l-am creat eu, este al meu".