Lupul paznic la oi. Procuror craiovean, acuzat că şi-a însuşit bani şi bijuterii depuse ca probe în dosare

(Captură Foto)

Un procuror de la Parchetul Judecătoriei Craiova a fost trimis în judecată de Secţia specială, fiind acuzat că a sustras bani şi bijuterii care erau ridicate ca probe în şapte dosare penale pe care le instrumenta, relatează Hotnews.

Procurorul se numeşte Adrian Flavius Cristea de la Parchetul Judecătoriei Craiova iar SIIJ l-a trimis în judecată pentru abuz în serviciu şi sustragerea sau distrugerea de înscrisuri.

Potrivit unui comunicat al Parchetului, în calitate de procuror de caz la DIICOT Craiova, cu ocazia instrumentării a 7 dosare, Adrian Cristea "şi-ar fi îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu, prin aceasta cauzând o pagubă persoanelor din patrimoniul cărora au fost ridicate sume de bani şi bijuterii, precum şi o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale acestor persoane şi ale DIICOT, pentru a obţine pentru sine un folos necuvenit". Concret, procurorii susţin că Adrian Flavius Cristea ar fi luat banii şi bijuteriile depuse ca probe în dosare, bunuri ori sume asupra cărora s-ar fi aplicat măsuri asigurătorii în contextul urmăririi penale. De asemenea, el şi-ar fi însuşit unui inel depus ca mijloc de probă de către un martor.

Totodată, procurorul ar fi sustras şi distrus o filă a unui proces-verbal de percheziţie domiciliară, în care se precizează că în camera persoanei cercetate a fost găsită suma de 2.700 lei, iar asupra acesteia suma de 1.600 euro, sume de bani ridicate pentru cercetări.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne