“Mă cutremură să văd insensibilitatea celor ce neagă realitatea”: ANPC amendează alte 8 bănci cu sute de mii de lei

Sediul CEC Bank, Bucureşti
Sediul CEC Bank, Bucureşti (www.cec.ro)

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a anunţat amendarea a încă opt bănci din România pentru practici comerciale înşelătoare în privinţa contractelor de creditare pe termen mediu şi lung, cu termen de rambursare de peste 10 ani.

Potrivit instituţiei, cele opt bănci luate în vizor sunt: EXIM Bank, Procredit Bank, Intesa Sanpaolo, Techventures Bank (fosta Bancă Comercială Feroviară), Libra Bank, CEC Bank, Garanti Bank şi Vista Bank.

Cele opt bănci au fost sancţionate cu suma totală de 400.000 lei, a precizat ANPC, într-un comunicat.

Totodată, conform comunicatului, pentru a putea restabili echilibrul contractual, pe lângă cele opt amenzi, comisarii ANPC au propus măsura de emitere a unor noi grafice de rambursare, atât pentru creditele aflate în curs, cât şi pentru cele viitoare.

“Povara financiară nu se poate ascunde după aparente justificări matematice. Dacă 1+1 este o operaţiune foarte corectă, aceeaşi adunare poate să reprezinte un minus enorm în viaţa unor familii. Mă cutremură să văd insensibilitatea celor care neagă astăzi realitatea”, a declarat preşedintele ANPC, Horia Constantinescu.

Comunicatul ANPC

În cadrul activităţii sale de supraveghere a pieţei, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a continuat seria de verificări a modului în care băncile pun în practică contractele de creditare pe termen mediu şi lung, cu termen de rambursare de peste 10 ani, către consumatorul-persoană fizică, în lei sau valută, precum şi dacă elementele prevăzute în condiţiile contractuale respectă drepturile consumatorilor.

S-au încheiat verificările la alţi 8 operatorii economici financiari bancari care activează pe teritoriul României, la care ANPC a identificat fapte contravenţionale, respectiv practici comerciale înşelătoare săvârşite de aceştia cu privire la modul de calcul al ratelor, prin faptul că, pe graficul de rambursare, rata era compusă, în primii ani, 25% din soldul principal de rambursat şi 75 % dobândă. Prin această modalitate de calcul, consumatorii plăteau, de fapt, preponderent dobândă.

“Aşa cum am mai spus, acţiunea va continua. Încă opt bănci au fost sancţionate pentru ceea ce Autoritatea noastră consideră un raport nedrept între acestea şi consumatori. Aşa cum am mai arătat, astăzi sunt situaţii dramatice în viaţa celor care la un moment dat şi-au luat un credit.

Indiferent dacă pentru unii acestea sunt doar cifre statistice, pentru Autoritatea noastră aceştia sunt oameni. Povara financiară nu se poate ascunde după aparente justificări matematice. Dacă 1+1 este o operaţiune foarte corectă, aceeaşi adunare poate să reprezinte un minus enorm în viaţa unor familii.

Procentele aparent infime au în spate inclusiv vânzări ale creditelor neperformante către recuperatorii de creanţe. Dar şi aşa, cei “doar” 2 % reprezintă un număr însemnat de consumatori aflaţi în imposibilitatea de a-şi plăti ratele şi de a duce un trai decent.

Dacă pentru unii s-a calculat un grad de suportabilitate, fără a fi măcar chemaţi la un dialog, cred că este momentul ca întreaga situaţie să fie reevaluată.

Mă cutremură să văd insensibilitatea celor care neagă astăzi realitatea”, a transmis Horia Constantinescu, preşedintele ANPC.

Cei 8 operatori economici sunt:

  • EXIM Bank
  • Procredit Bank
  • Intesa Sanpaolo
  • Techventures Bank (fosta Bancă Comercială Feroviară)
  • Libra Bank
  • CEC Bank
  • Garanti Bank
  • Vista Bank

Pentru a putea restabili echilibrul contractual, pe lângă sancţiunea contravenţională, respectiv 8 amenzi în valoare de 400.000 lei, comisarii ANPC au propus măsura de emitere a unor noi grafice de rambursare, atât pentru creditele aflate în curs, cât şi pentru cele viitoare, unde principalul creditului datorat să fie achitat de către consumatori în rate egale, pe întreaga perioadă de creditare, în raport cu dobânda aferentă creditului.

Aplicând această măsură, consumatorii medii pot beneficia de egalitatea dintre părţile contractului, dar se şi asigura echilibrul contractual, astfel încât consumatorii să ia o decizie de tranzacţionare în cunoştinţă de cauză şi de a anticipa orice cost sau metoda de calcul înşelător.

Reamintim că, recent, ANPC a identificat practici comerciale înşelătoare în ceea ce priveşte modul de calcul al ratelor la 11 bănci de pe piaţa locală, acestea fiind sancţionate cu 550.000 de lei. În plus, pentru a putea restabili echilibrul contractual s-a propus emiterea unor noi grafice de rambursare.

Cele 11 bănci sunt: ING Bank, First Bank, Credite Europe Bank, OTP Bank, Alpha Bank, Banca Transilvania, Raiffeisen Bank, BCR, Patria Bank, Unicredit Bank şi BRD Groupe Societe Generale.