Macovei: "Românii sunt captivi grupului de crimă organizată PSD-ALDE!"

Monica Macovei, la conferinţa de presă despre înfiinţarea partidului M10
Monica Macovei, la conferinţa de presă despre înfiinţarea partidului M10 (Eugen Horoiu)

Coaliţia la putere are un singur scop, să scape de anchetele procurorilor, atrage atenţia fostul ministru al Justiţiei Monica Macovei, printr-o postare pe pagina sa de Facebook, comentând faptul că Guvernul se pregăteşte să adopte Codul Administrativ, act normativ ce va oferi supra-imunitate miniştrilor.

"Ştiţi ce vor acum să adopte? Ca miniştrii să mai obţină o imunitate, ca să nu poată fi anchetaţi nici pentru Hotărârile de Guvern, să ascundă ilegalităţi în spatele prevederii privind “aprecierea necesităţii şi oportunitatea emiterii actelor administrative”. Caz concret: să nu mai existe dosarul Belina, care anchetează modul în care braţul Pavel şi Insula Belina au ajuns, prin Hotărâre de Guvern, la Consiliul Judeţean Teleorman, teritoriu controlat de Liviu Dragnea.

Dovada: proiectul de Cod Administrativ iniţiat de Sevil Shhaideh este, din nou, pe masa Guvernului, fiind transmis pentru avizele necesare, şi include noua imunitate pentru Hotărârile de Guvern.

Românii sunt captivi grupului de crimă organizată PSD-ALDE care ne conduce şi care are un singur scop: să scape de anchetele procurorilor!", semnalează Macovei.

Postarea europarlamentarului vine în contextul în care anunţam, citând surse politice, că proiectul de Cod Administrativ anunţat astă-vară de Sevil Shhaideh a intrat pe circuitul avizării, urmând să fie adoptat de Guvern în perioada următoare, iar succesorul lui Shhaideh, Paul Stănescu, a păstrat în proiectul de Cod prevederile care le oferă miniştrilor imunitate sporită. Mai multe informaţii, aici