Madridul devine şi el scena protestelor împotriva măsurilor de restricţionare generate de pandemia virusului Wuhan

Noi demonstraţii împotriva blocajelor generate de pandemia virusului Wuhan la Madrid
Noi demonstraţii împotriva blocajelor generate de pandemia virusului Wuhan la Madrid (Getty Images)

În weekend, Londra nu a fost singurul oraş european în care locuitorii frustraţi au ieşit în stradă pentru a protesta împotriva unei alte runde de blocaje generate de pandemia virusului Wuhan. Madridul a fost, de asemenea, scena unor proteste legate de măsurile guvernului spaniol de a reimpune restricţii asupra libertăţii de mişcare, pe fondul creşterii anunţate a numărului de infectări cu virus din ultimele zile.

Săptămâna trecută, Consiliul municipal a impus noi restricţii pentru aproape 1 milion de locuitori din Madrid. Restricţiile de circulaţie au fost similare cu cele impuse în timpul blocării din primăvară, deşi nu la fel de aspre.

În weekend, mii de spanioli au ieşit totuşi pe străzile din Madrid. Zeci de persoane au fost implicate în ciocniri violente cu poliţia spaniolă, cunoscută pentru violenţa cu care tratează manifestanţii.

Protestele nu s-au limitat la Madrid, fiind răspândite în zone precum Usera, Puente de Vallecas, Villa de Vallecas, Villaverde, Ciudad Lineal, Vicálvaro, San Blas şi Carabanchel, potrivit Zerohedge.

Peste un milion de persoane sunt supuse noilor restricţii de mişcare, potrivit cărora îşi pot părăsi locuinţele doar pentru a merge la serviciu, în scopuri medicale sau educaţionale şi numai dacă poartă documente justificative.

Muncitorii săraci şi migranţii care se bazează pe transportul public pentru a ajunge la locul de muncă în industria construcţiilor afirmă că aceste măsuri îi discriminează.

Conform noilor măsuri, firmele locale trebuie să funcţioneze la o capacitate de 50% şi trebuie să închidă înainte de orele 22:00. Adunările sunt limitate la cel mult şase persoane.

Noile măsuri vor fi revizuite la fiecare 2 săptămâni.

Madridul este în prezent unul dintre oraşele cele mai afectate din toată Europa, cu o rată de infecţie de aproximativ 1.000 de cazuri la 100.000 de locuitori.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Opinii