MAE al autoproclamatei republici nistrene nemulţumit de inspecţiile unităţilor militare din Zona de Securitate

Tatiana Chiriac
09.02.2012

Aşa-numitul minister de Externe al autoproclamatei republici nistrene şi-a exprimat „îngrijorarea cu privire la inspecţiile militare unilaterale şi necoordonate din Zona de Securitate”.

După cum relatează INFOTAG cu referire la comentariul ministerului, Tiraspolul este nemulţumit de echipa de inspecţie din Canada, însoţită de soldaţi ai Armatei Naţionale a R. Moldova, care din 23 ianuarie verifică unităţile militare din Zona de Securitate şi din Transnistria”.

„Această decizie a părţii moldoveneşti nu a fost coordonată de Comisia Unificată de Control (CUC) şi ea nu a fost anunţată din timp Comandamentului Militar Unit”, scrie în comentariu.

Autorul comentariului este „preocupat, în special, de încercările inspectorilor ţărilor membre NATO de a pătrunde în unităţile militare din Transnistria, nu cu scopul de a efectua acţiuni de menţinere a păcii în regiune”.

Diplomaţia de la Tiraspol nu este mulţumită de explicaţia R. Moldova precum că, în conformitate cu cerinţele Acordului de la Viena din 1999 privind măsurile de sporire a încrederii şi securităţii, semnatarii, printre care şi RM, se obligă să facă schimb de informaţii privind forţele lor armate. Ea cere Chişinăului să-şi coordoneze acţiunile în cadrul CUC.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor