MAE confirmă tragedia: Un român a fost omorât în atacul barbar de la Nisa

Un cetăţean român şi-a pierdut viaţa în urma atacului de la Nisa. Autorităţile franceze au confirmat decesul.
(BOGDAN FLORESCU / The Epoch Times)

Ministerul de Externe anunţă cu profund regret decesul unui cetăţean român în urma atacului de la Nisa, membru al familiei date dispărute anterior. Autorităţile franceze au confirmat decesul, reiese dintr-un comunicat remis marţi de instituţia condusă de Lazăr Comănescu.

"Procedura de identificare a corpului neînsufleţit al victimei de cetăţenie română, efectuată de către autorităţile franceze, s-a finalizat în urmă cu puţin timp, cu sprijinul autorităţilor române. Reamintim că minorul şi mama sa au fost identificaţi printre răniţi, aflându-se internaţi în două spitale din Nisa. Starea lor de sănătate evoluează pozitiv.

În prezent, reprezentantul Consulatului General al României la Marsilia, precum şi consulul onorific la Nisa, se află alături de familia cetăţeanului român decedat, acordând în continuare sprijinul necesar. Reprezentanţii ambasadei României la Paris şi ai Consulatului General al României la Marsilia menţin legătura permanentă cu Celula de Criză instituită de autorităţile franceze", se arată în documentul citat.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj de condoleanţe în urma decesului cetăţeanului român dispărut după atacul terorist de la Nisa:

"Am primit cu profund regret vestea, recent confirmată de autorităţile franceze, a decesului cetăţeanului român care a fost dat dispărut în urma atacului terorist de la Nisa, din cursul serii de joi, 14 iulie a.c.

Adresez cele mai sincere condoleanţe familiei şi le sunt alături în aceste momente de cumplită durere. Le doresc însănătoşire grabnică şi multă putere soţiei şi copilului celor doi, care se află internaţi la Nisa. Sunt în legătură permanentă cu Ministerul Afacerilor Externe şi reprezentanţii misiunilor diplomatice române din Franţa, care acordă tot ajutorul şi sprijinul necesare în această situaţie dramatică. Nimic nu poate alina durerea celor apropiaţi, aşa cum nimic nu poate justifica astfel de acte teroriste abominabile.

În aceste clipe grele, vreau să reiterez hotărârea fermă a României de a continua, alături de partenerii noştri europeni şi internaţionali, lupta împotriva flagelului terorist, cu toate instrumentele şi mecanismele disponibile."

Şi premierul Dacian Cioloş a reacţionat la vestea că "între oamenii ucişi în atacul barbar de la Nisa este şi un cetăţean român".

"Ştiu că este puţină consolare pentru familie şi pentru cei dragi lui, dar vreau să-i rog să accepte regretul meu enorm şi condoleanţe pentru pierderea avută. Este o tragedie care a lovit o familie întreagă. Soţia şi copilul lui, răniţi grav în atentat, sunt şi ei internaţi în spitale din zonă. Din fericire, din informaţiile pe care le avem la această oră, starea acestora este stabilă.

Suntem în legătură permanentă cu serviciile medicale franceze. Ştiu că avem veşti mai bune în privinţa celorlalţi doi români răniţi în atac. Amândoi sunt încă spitalizaţi, dar evoluţia lor medicală este pozitivă. Autorităţile noastre, Ministerul Afacerilor Externe, Ambasada noastră la Paris, serviciul consular, sunt la dispoziţia acestor familii şi vom face tot ce este omeneşte posibil să le ajutăm", a precizat premierul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne