MAE tiraspolean intenţionează să-şi acrediteze jurnaliştii din Moldova ca fiind străini

(Andrei Popescu/Epoch Times Romania)

Transnistria este pregătită să-şi acrediteze jurnaliştii din Moldova în conformitate cu procedurile din celelalte ţări. O astfel de declaraţie a fost făcută de către ministerul Afacerilor Externe al autoproclamatei RMN, comunicând că un demers corespunzător a fost trimis joi "la adresa părţii moldoveneşti".

Cauza indignării Tiraspolului a fost aceasta: "colaboratorii serviciului migraţiune al Moldovei le-au refuzat joi jurnaliştilor de la Primul post de televiziune al RMN să intre pe teritoriul Republicii Moldova, motivându-şi acţiunile prin faptul că jurnaliştii transnistreni nu au acreditare pe teritoriul Republicii Moldova". În declaraţia MAE al Transnistriei, se menţionează că acesta "nu este primul caz de reţinere a jurnaliştilor transnistreni la graniţa administrativă între Transnistria şi Moldova".

De asemenea, se menţionează că ministrul Afacerilor Externe din Transnistria, Nina Ştanschi, a înaintat deja pentru discuţii subiectul cu privire la necesitatea acreditării în Republica Moldova a jurnaliştilor transnistreni, însă vice-premierul pentru Reintegrare, Evgheni Carpov, a menţionat că "nu există o astfel de necesitate".

MAE al RMN şi-a exprimat preocuparea în privinţa "divergenţelor evidente care au loc între metodele aplicate de partea moldovenească şi declaraţiile făcute de reprezentanţii Republicii Moldova în cadrul platformelor internaţionale".