Mafia lemnului incendiază căpiţele unui cetăţean care a sunat la 112. Goţiu îi cere şefului MAI să investigheze cazul

Mihai Goţiu
Mihai Goţiu (Facebook)

Fostul senator USR Mihai Goţiu i-a solicitat, vineri, şefului MAI să dispună de urgenţă anchetarea incendierii căpiţelor de fân ale unui cetăţean care a sesizat la 112 posibile transporturi ilegale de lemn şi investigarea modului în care angajaţii instituţiei îşi îndeplinesc atribuţiile.

De asemenea, Goţiu i-a mai cerut ministrului Lucian Bode să clarifice de partea cui se poziţionează MAI, a cetăţenilor care s-au săturat de hoţie, sau a hoţilor şi tâlharilor.

Redăm mesajul integral postat de Goţiu pe pagina sa de Facebook:

AVERTISMENT DE TIP MAFIOT la adresa celor care luptă pentru păduri! Unui cetăţean care a sesizat Poliţia cu privire la transporturi ilegale de lemne i-au fost incendiate, azi noapte, căpiţele de fân! În atenţia ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode.

De dimineaţă, am primit imagini cu căpiţe de fân incendiate, azi noapte, şi cu ce a rămas după ce focul le-a mistuit (în galeria foto). Căpiţele aparţineau unui cetăţean din comuna Cicăneşti (judeţul Argeş), care, în ultimele luni, a sesizat Poliţia cu privire la posibile transporturi ilegale de lemn, dintre care cel puţin două au fost confirmate.

Cazul unuia dintre acestea, de pe 18 februarie, l-am prezentat şi eu şi a fost preluat şi de o parte a presei, pentru că metoda prin care s-a încercat mascarea transportului ilegal a fost utilizarea unei maşini de gunoi, în ghena căreia au fost ascunse lemnele! Pe 26 februarie 2021, la verificarea altui transport de lemne, răspunsul primit de la aplicaţia Inspectorul Pădurii a fost că nu are aviz, dar Poliţia a pretins că transportul ar fi fost... legal.

De asemenea, cetăţeanul în cauză se mai face ”vinovat” şi de faptul că a făcut public raportul Curţii de Conturi (Camera de Conturi Argeş), care constată nereguli şi plăţi nelegale ale Primăriei Cicăneşti în valoare de aproximativ 650.000 de lei, pentru anul financiar 2019.

De altfel, în timpul verificării transportului ilegal de lemne cu maşina de gunoi, de pe 18 februarie, şoferul maşinii a pretins că ar fi cumpărat lemnele de la Primăria Cicăneşti, prezentând o chitanţă care era de la această instituţie, dar care nu avea nicio legătură cu ceea ce presupune un aviz de însoţire a materialului lemnos. Filmarea controlului mai surprinde un alt moment interesant, când agentul de Poliţie a cerut numărul primarului, să-l sune? Pentru ce? Să-i ceară voie să aplice legea când a dat peste un transport ilegal de lemne!? Detalii aici.

Domnule ministru al Afacerilor Interne, Lucian Bode, vă solicit public (şi o s-o fac şi oficial), dispunerea unor anchete urgente, una cu privire la incendierea de azi noapte, a doua, internă, legată de modul în care angajaţii MAI şi-au îndeplinit atribuţiile în cadrul tuturor acestor incidente.

E inadmisibil ca din delăsarea ori neglijenţa unor angajaţi ai MAI (ca să nu mai vorbim de o eventuală complicitate a acestora), viaţa şi bunurile cetăţenilor care sesizează instituţiile statului cu privire la posibile fapte penale ori alte încălcări ale legii să fie puse în pericol. Consider că e responsabilitatea d-voastră, ca ministru, să transmiteţi un mesaj clar de partea cui se poziţionează instituţia pe care o conduceţi: a cetăţenilor care s-au săturat de hoţie, ori a hoţilor şi tâlharilor!

(Facebook / gotiu.mihai)

(Facebook / gotiu.mihai)

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură