Mafia lemnului sub asalt. Ample percheziţii în judeţul Iaşi

Poliţiştii au descins în dimineaţa zilei de vineri, într-o zonă cunoscută ca ţintă predilectă a mafiei lemnului.
.
. (Matt Cardy / Getty Images)

Peste 100 de poliţişti fac desinderi în mai multe zone din judeţul Iaşi, împotriva mafiei lemnului. Potrivit stiripesurse.ro, descinderile au loc în zone precum Madarjac, Ţibana şi Ţibăneşti, acestea fiind şi cele mai căutate zone de cei care sustrag ilegal lemnele din pădure.

Percheziţiile au loc în mai bine de 100 de locaţii. Conform primelor informaţii, oamenii legii folosesc şi un elicopter la cercetările din teren.

Reamintim în context că în luna noiembrie a anului trecut, bzi.ro (Bună Ziua, Iaşi) atrăgea atenţia că unii dintre poliţiştii din zona Miroslava, Voineşti, Ţibana sunt mână în mână cu cei care exploatează ilegal pădurile.

"Subliniem faptul că, pe hărţile de risc ale Gărzii Forestiere, zona este marcată cu un punct roşu, deoarece de câţiva ani o suprafaţa de 33 hectare, aflată în localitatea Vadu Vejei din comuna Ţibana, este inclusă într-un plan de defrişare pus în practica tocmai de această mafie a lemnului.", scria publicaţia citată, la scurtă vreme după ce Constantin Stoica, şeful postului de poliţie din comuna Ţibana, a fost văzut în timp ce transporta lemne cu camionetă plină, pentru care nu avea avizele legale necesare. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici