Magistraţii constănţeni au respins cererea de strămutare a procesului lui Vlad Pascu. Dosarul rămâne la judecătoarea care cita morţii

Vlad Pascu (Instagram)
Loredana Diacu
03.04.2024

Magistraţii Curţii de Apel Constanţa au respins, miercuri, cererea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia de strămutare a procesului în care este judecat Vlad Pascu, tânărul care a accidentat mortal două persoane şi a rănit alte trei în timp ce conducea drogat, relatează Agerpres.

"Respinge, ca neîntemeiată, cererea de strămutare a cauzei penale nr. 4989/254/2023, a Judecătoriei Mangalia, formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia. (...) Fără cale de atac. Pronunţată la 03.04.2024 prin punerea la dispoziţia părţilor şi procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei", se arată în soluţia pe scurt dată de judecători.

Solicitarea procurorilor de strămutare a dosarului lui Pascu de la Judecătoria Mangalia a fost înregistrată la Curtea de Apel Constanţa pe data de 19 martie.

Unul dintre avocaţii familiilor îndoliate a depus o cerere de schimbare a încadrării juridice a faptei, din ucidere din culpă, în omor calificat.

Totodată, părinţii celor doi tineri decedaţi au solicitat recuzarea judecătoarei care se ocupă de acest caz, cerere ce a fost respinsă.

Reamintim că la primul termen în proces, judecătoarea Ioana Ancuţa Popoviciu a întrebat dacă în sala de judecată sunt şi victimele ucise în accidentul produs de şoferul drogat.

Judecătoria Mangalia a fixat un nou termen de judecată pentru data de 4 aprilie, ora 10,00.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor