Magomed Daudov, "câinele de atac" al lui Kadîrov, a fost numit premier al Ceceniei

Magomed Daudov (st) şi liderul cecen Ramzan Kadîrov (X - Kadîrov)
Redacţia
27.05.2024

Fostul preşedinte al parlamentului cecen Magomed Daudov a fost numit noul premier al Ceceniei, a anunţat vineri seara şeful cecen Ramzan Kadîrov, informează Novaya Gazeta.

"L-am prezentat pe dragul meu frate Magomed Daudov în funcţia de preşedinte al guvernului Republicii Cecene. Având în vedere experienţa sa vastă şi înaltul profesionalism, sunt sigur că deputaţii vor susţine pe deplin candidatura lui Magomed Hozjahmedovici", a scris Kadîrov pe canalul său de Telegram.

Deşi Kadirov a adăugat că depinde de parlamentul regional să îl aprobe pe Daudov pentru acest post, el l-a felicitat totuşi în avans.

Un aliat al liderului Ceceniei Ramzan Kadîrov a demisionat subit

Daudov, care este adesea numit "câinele de atac" al lui Kadîrov, a demisionat din funcţia de preşedinte al parlamentului cecen la 15 mai, după ce a ocupat această poziţie din 2015. Cunoscut pentru stilul său brutal şi cruzimea sa, Daudov se bucură, însă şi de o reputaţie de eficienţă, iar în trecut a fost însărcinat de Kadîrov să conducă strategia de răspuns la Covid în republică, şi totodată să organizeze recrutarea luptătorilor ceceni pentru a servi în Ucraina.

La începutul zilei de vineri, Kadîrov a anunţat că fostul prim-ministru al Ceceniei, Muslim Huciev, care a demisionat în mod neaşteptat marţi, a fost numit consilier al premierului rus Mihail Mişustin.

Un al doilea aliat al lui Kadîrov demisionează din funcţia de şef al guvernului din Cecenia

"Mă bucur că experienţa şi talentul lui Muslim Huciev, pe care le-a aplicat cu succes în republica noastră, sunt solicitate la nivel federal", a declarat Kadîrov după anunţarea numirii, adăugând: că "încrederea acordată lui este un bun stimulent pentru o muncă şi mai bună în beneficiul marelui nostru stat".

De când diagnosticul lui Kadîrov cu o boală în fază terminală a devenit de notorietate publică luna trecută, schimbările din guvernul republicii sunt analizate chiar mai atent decât de obicei, deoarece diverşi pretendenţi se poziţionează pentru a-l înlocui pe autocratul de lungă durată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor